Rob Dietvorst (Dosko) in duel om de bal met Dennis Jaspers (Rood-Wit) voor het doel van Rood-Wit.
Volledig scherm
Rob Dietvorst (Dosko) in duel om de bal met Dennis Jaspers (Rood-Wit) voor het doel van Rood-Wit. © Pix4Profs/Tonny Presser

Boeiende derby tussen Dosko en Rood-Wit levert veel goals op, maar geen winnaar

zondag 1BDe Brabantse derby in zondag 1B tussen Dosko en Rood-Wit is zaterdagavond geëindigd in een doelpuntrijk gelijkspel. In Bergen op Zoom werd het 3-3.

Cruciaal was na een halfuur spelen de redding van Rood-Wit-doelman Andy Steging. Met de voet voorkwam hij dat Dosko op 3-0 kwam. Daarna kwam zijn ploeg beter in de wedstrijd en voor rust etaleerde Sven van Zwam (ex-Dosko) zijn uitstekende traptechniek door een vrije trap binnen te schieten: 2-1. Dat bleek het kantelpunt.

Na rust kwam Rood-Wit beter voor de dag en was het feller dan de thuisploeg. Robin Geeraers schilderde de bal met links in de bovenhoek en niet veel later maakte Boy van Steen er nog 2-3 van. Maar de voorsprong hield niet lang stand. 

Architect van de gelijkmaker was Bart Dietvorst, die ondanks protest aan bezoekende zijde aan buitenspel ontsnapte en Brian Kruf een bijna niet te missen kans bood. Het restant van de tweede helft was boeiend, zonder dat er nog grote kansen voor één van beiden te noteren waren, al spatte een gevaarlijk schot van Thomas Marijnissen in de slotseconde uiteen op de vuist van Hagenaars. Het zou teveel van het goede geweest zijn. Beide ploegen blijven in de middenmoot.

Dosko - Rood-Wit 3-3 (2-1). 5. Bart Dietvorst 1-0, 20. Jorn Hopmans 2-0, 37. Sven van Zwam 2-1, 50. Robin Geeraers 2-2, 55. Boy van Steen 2-3, 6-2. Brian Kruf 3-3