Volledig scherm
Perry Bierkens scoorde voor Halsteren. © Tielemans Bert

Bierkens kopt Halsteren naar zege, Baronie komt niet tot scoren

hoofdklasse bBaronie blijft aan kop gaan in de hoofdklasse B, maar loopt in eigen huis wel averij op. Halsteren dankt verdediger Perry Bierkens voor de nipte overwinning.

Baronie - RKAVV 0-0 (0-0).

Kort voor tijd leek Baronie te ontsnappen tegen RKAVV, maar de bevrijdende 1-0 werd afgevlagd. Kansen kregen de Bredanaars gedurende het duel wel. Jorik Mijnhijmer had zijn ploeg net na het halfuur op voorsprong kunnen schieten, maar ramde hard over. De vrije trappen en corners van de Baronnen waren niet op één hand te tellen, maar gevaarlijk werd het niet.

Twintig minuten voor tijd kreeg RKAVV een rode kaart te incasseren na een domme actie van Burak Huyuk, die doorliep op Baronie-doelman Robbert van Oorschot. Het zou het startschot zijn van een lang slotoffensief van de thuisploeg. De Bredanaars kwamen in het laatste kwart tot kansen, maar behalve de afgekeurde treffer vond Baronie het doel niet. 

Halsteren

Halsteren - IFC 1-0 (0-0) 1-0 Perry Bierkens.

In eigen huis tegen IFC was het Perry Bierkens die zijn ploeg een kwartier voor tijd op 1-0 kopte. Hij liep tegen een vrije trap van Karim Didi aan, zijn kopbal was onhoudbaar. Echt sterk speelde Halsteren echter niet. Vooral in de eerste helft was de thuisploeg slordig en waren het vooral de bezoekers uit Hendrik-Ido-Ambacht die het spel maakten. Jay-Jay Meierdres had de 1-0 in de eerste helft op de schoen, maar legde zijn bal af op niemand. 

Nog voor rust kwam IFC met tien man te staan na een tweede gele kaart van Perry van Eijken. Maar dat het Halsteren inspiratie opbracht voor een offensief? Niet echt. Tien minuten in de tweede helft kwamen de geel-zwarten zelfs goed weg toen IFC de lat raakte. In de 68ste minuut werd ook Jurik Zimmerman met rood naar de kleedkamer gestuurd. Even daarna zorgde Bierkens dus voor de bevrijding.

Baronie blijft aan kop, maar Gemert sluipt wel dichterbij. Ook Halsteren loopt twee puntjes in.