Volledig scherm
Rood-Wit tegen Unitas’30 in 2014. © Pix4Profs / Edwin Wiekens

Bekerindeling: Rood-Wit en Unitas’30 wél bij elkaar in de beker, Cluzona treft Dosko

De KNVB heeft naast de competitie-indelingen ook voor de eerste- en tweedeklassers de bekerpoules naar buiten gebracht. Op 28 juli worden de bekerpoules van de derde-, vierde- en vijfdeklassers bekendgemaakt door de bond. Een dag later zal het programma van de halve competitie in alle bekerpoules duidelijk worden.  

De wedstrijden worden gespeeld in de weekenden van 31 augustus/1 september, 7/8 september en 14/15 september. De nummers één en twee van de poules met eerste- en tweedeklassers kwalificeren zich voor de tweede ronde van het bekertoernooi. 

Wat opvalt is dat Rood-Wit en Unitas’30 in de beker wél bij elkaar zijn ingedeeld, waar dit in de competitie (gek genoeg) niet het geval is. De twee treffen verder nog tweedeklasser JEKA. Verder springt het treffen tussen Dosko en Cluzona in het oog. 

Poule 47: Beek Vooruit, EBOH, Oranje Wit, Yerseke

Poule 48: Geinoord, Sleeuwijk, Sliedrecht, TSC

Poule 49: Cluzona, Dosko, 's Heer Arendskerke, Kloetinge

Poule 50: Roosendaal, Terneuzense Boys, Vlissingen, Walcheren

Poule 51: Arnemuiden, JEKA, Rood-Wit, Unitas’30

Poule 52: Almkerk, Altena, Madese Boys, SSV’65

Poule 54: GRC 14, Helvoirt, Rijen, Woudrichem

Poule 60: MZC’11, NSVV, Kruisland, SHO

  1. Overzicht | Halsteren grijpt naast periodetitel, Cluzona dankt nacompetitieticket aan late goal Jacques Dekker
    video

    Overzicht | Halsteren grijpt naast periodeti­tel, Cluzona dankt nacompeti­tie­tic­ket aan late goal Jacques Dekker

    Halsteren kon zondag uitstekende zaken doen en de periodetitel pakken als het de topper won van koploper Unitas. Daarvoor was de hoofdklasser wel afhankelijk van nummer twee Juliana'31 dat een beduidend hoger doelsaldo heeft. Juliana'31 liep al snel uit naar een 4-1-voorsprong tegen EHC/Heuts, waarmee de kansen op de periodetitel voor Halsteren zijn vervlogen. Ook in de tweede klasse E, vierde klasse B en vijfde klasse A vielen beslissingen.