Volledig scherm
Rood-Wit tegen Unitas’30 in 2014. © Pix4Profs / Edwin Wiekens

Bekerindeling: Rood-Wit en Unitas’30 wél bij elkaar in de beker, Cluzona treft Dosko

De KNVB heeft naast de competitie-indelingen ook voor de eerste- en tweedeklassers de bekerpoules naar buiten gebracht. Op 28 juli worden de bekerpoules van de derde-, vierde- en vijfdeklassers bekendgemaakt door de bond. Een dag later zal het programma van de halve competitie in alle bekerpoules duidelijk worden.  

De wedstrijden worden gespeeld in de weekenden van 31 augustus/1 september, 7/8 september en 14/15 september. De nummers één en twee van de poules met eerste- en tweedeklassers kwalificeren zich voor de tweede ronde van het bekertoernooi. 

Wat opvalt is dat Rood-Wit en Unitas’30 in de beker wél bij elkaar zijn ingedeeld, waar dit in de competitie (gek genoeg) niet het geval is. De twee treffen verder nog tweedeklasser JEKA. Verder springt het treffen tussen Dosko en Cluzona in het oog. 

Poule 47: Beek Vooruit, EBOH, Oranje Wit, Yerseke

Poule 48: Geinoord, Sleeuwijk, Sliedrecht, TSC

Poule 49: Cluzona, Dosko, 's Heer Arendskerke, Kloetinge

Poule 50: Roosendaal, Terneuzense Boys, Vlissingen, Walcheren

Poule 51: Arnemuiden, JEKA, Rood-Wit, Unitas’30

Poule 52: Almkerk, Altena, Madese Boys, SSV’65

Poule 54: GRC 14, Helvoirt, Rijen, Woudrichem

Poule 60: MZC’11, NSVV, Kruisland, SHO

 1. Overzicht | Geduld Baronie beloond tegen Moerse Boys, Roosendaal maakt pas op plaats voor Sarto
  amateurvoetbal

  Overzicht | Geduld Baronie beloond tegen Moerse Boys, Roosendaal maakt pas op plaats voor Sarto

  Hoewel storm Dennis roet in het eten gooide op verschillende West-Brabantse amateurvoetbalvelden, stond er toch nog een smakelijk menu op het programma. Baronie had de langste adem in de hoofdklassederby tegen Moerse Boys en won dankzij twee late treffers. Roosendaal liet in de tweede klasse na om koploper Sarto pijn te doen en lijkt de titelaspiraties zo even in de koelkast te moeten bewaren. Lees alles van deze winderige voetbalmiddag terug in onderstaand overzicht.
 2. Mohammad en Mijnhijmer schieten Baronie langs Moerse Boys, duur puntenverlies Halsteren
  zondag hoofdklasse b

  Mohammad en Mijnhijmer schieten Baronie langs Moerse Boys, duur puntenver­lies Halsteren

  Na twee zeges op rij heeft Halsteren dure punten gemorst in de titelstrijd. Het verloor met 2-0 op bezoek bij IFC in Hendrik-Ido-Ambacht. Koploper Unitas pakte de volle buit bij OJC Rosmalen en vergrootte zo het gat met Halsteren naar zes punten. Baronie, dat al op een verdere achterstand stond, deed goede zaken door dankzij late treffers van Moustafa Mohammad en Jorik Mijnhijmer te winnen van Moerse Boys.