Volledig scherm
Rood-Wit tegen Unitas’30 in 2014. © Pix4Profs / Edwin Wiekens

Bekerindeling: Rood-Wit en Unitas’30 wél bij elkaar in de beker, Cluzona treft Dosko

De KNVB heeft naast de competitie-indelingen ook voor de eerste- en tweedeklassers de bekerpoules naar buiten gebracht. Op 28 juli worden de bekerpoules van de derde-, vierde- en vijfdeklassers bekendgemaakt door de bond. Een dag later zal het programma van de halve competitie in alle bekerpoules duidelijk worden.  

De wedstrijden worden gespeeld in de weekenden van 31 augustus/1 september, 7/8 september en 14/15 september. De nummers één en twee van de poules met eerste- en tweedeklassers kwalificeren zich voor de tweede ronde van het bekertoernooi. 

Wat opvalt is dat Rood-Wit en Unitas’30 in de beker wél bij elkaar zijn ingedeeld, waar dit in de competitie (gek genoeg) niet het geval is. De twee treffen verder nog tweedeklasser JEKA. Verder springt het treffen tussen Dosko en Cluzona in het oog. 

Poule 47: Beek Vooruit, EBOH, Oranje Wit, Yerseke

Poule 48: Geinoord, Sleeuwijk, Sliedrecht, TSC

Poule 49: Cluzona, Dosko, 's Heer Arendskerke, Kloetinge

Poule 50: Roosendaal, Terneuzense Boys, Vlissingen, Walcheren

Poule 51: Arnemuiden, JEKA, Rood-Wit, Unitas’30

Poule 52: Almkerk, Altena, Madese Boys, SSV’65

Poule 54: GRC 14, Helvoirt, Rijen, Woudrichem

Poule 60: MZC’11, NSVV, Kruisland, SHO

 1. Overzicht | Bavel en Achtmaal pakken eerste periodetitel, Kruisland verslaat Cluzona

  Overzicht | Bavel en Achtmaal pakken eerste periodeti­tel, Kruisland verslaat Cluzona

  Bavel kroonde zich op eigen kracht tot periodekampioen in de derde klasse. De groen-witten kwamen pas na rust op voorsprong tegen laagvlieger RCD, maar wist door de 3-1-overwinning het nacompetitieticket alvast te boeken. Runner-up Gilze kwam te kort. In de zondag vijfde klasse B ging de eerste periodetitel naar Achtmaal, het profiteerde optimaal van het slippertje van Gloria UC vorige week en werd op doelsaldo periodekampioen.
 2. Rake kopstoot extra smet op zware nederlaag Zundert, late treffer RBC nekt Steenbergen
  zondag 3A

  Rake kopstoot extra smet op zware nederlaag Zundert, late treffer RBC nekt Steenber­gen

  De ene week speelt Zundert de sterren van de hemel, een week later kan het helemaal anders zijn. Niet alleen ging het met ruime cijfers onderuit bij Terneuzen, het duel werd ontsierd door een rake kopstoot van een speler van Zundert. RBC voerde ook na de winterstop de druk maar eens op bij koploper Gastel. Tegen een strijdend Steenbergen was Marouane Hamdoune met een late treffer de matchwinner.