Volledig scherm
Bram Umar in het groen © Jan Verhoeven

Baronie opnieuw niet rücksichtslos genoeg

hoofdklasse BBaronie heeft een punt gepakt op bezoek bij OJC Rosmalen. Vooraf hadden de Bredanaars getekend voor een gelijkspel bij de degradant, maar de nasmaak van de 0-0 was zuur.

Net als tijdens de ouverture van het seizoen tegen Meerssen op eigen veld, kreeg Baronie in Rosmalen genoeg kansen. Nu werd er zelfs helemaal geen benut. ,,Daardoor zitten we nu toch met een vervelend gevoel in de bus”, vertelt trainer Jurriaan van Poelje, die de geblesseerde Mark Schuit en afwezige Aart Veldhof miste. Quinton Eugenia en Sander Wirix waren de twee nieuwe namen in de basisopstelling, ten opzichte van een week eerder.

De oefenmeester zag zijn ploeg uit de startblokken schieten en twee grote kansen krijgen. Vervolgens verliep de eerste helft gelijkwaardig. Ook na rust begon Baronie sterk, het inbrengen van Floris van Nijnanten bleek een goede greep. De 18-jarige middenvelder, overgekomen van de NAC-jeugd, bracht meer voetbal in de middellinie. Baronie kreeg weer een aantal goede mogelijkheden en leek zelfs te scoren. De goal van Moustafa Mohammad werd echter afgekeurd.

,,We hebben het nog teruggekeken, maar dit was geen buitenspel. Dat zeiden de mensen van OJC ook”, aldus Van Poelje. Mede daardoor hield Baronie ‘slechts’ een punt over aan het duel in Rosmalen en staat het op vier uit twee.

Het afmaken van kansen blijft zogezegd een probleem voor Baronie, dat afgelopen dinsdag in een oefenduel bij Dongen wel op schot was. Er werd met 3-2 verloren bij de derdedivisonist, maar de ploeg bestaande uit veelal talenten en reserves bood goed weerstand. Van Poelje maakt zich dan ook nog geen zorgen over de productie. ,,We creëren de kansen, dat is belangrijk. Het is wel een aandachtspunt om ze af te maken, daar gaat het om. We moeten rücksichtslos zijn voor het doel, het is nu soms nog te weifelend.”