Volledig scherm
Jens Wirix © Pix4Profs / Johan Wouters

Baronie neemt al vroeg afstand van Nuenen en behoudt koppositie, wereldgoal Mohammad

videoMaar liefst vier keer kwam Baronie in de eerste helft tegen Nuenen tot scoren. Een comfortabele voorsprong, die ervoor zorgde dat de koppositie van de Bredanaars nooit echt in gevaar kwam. Het werd 4-2.

Jens Wirix en Moustafa Mohammad waren op schot voor de Baronnen. Binnen tien minuten stond het 2-0, door goals van de twee jonge creatievelingen. De 3-0 in de 22ste minuut was van absolute schoonheid. Mohammad dribbelde de middencirkel uit, zag de doelman van Nuenen voor zijn goal staan en vond met een geweldig schot het net. Ook Wirix kwam in de eerste helft nog tot scoren: 0-4.

De bezoekers kwamen na rust op 4-1 via de stip en even later werd het ook nog 4-2. Baronie werd slordiger, maar echt in gevaar kwam de zege, en dus het behoud van de koppositie, niet meer. 

Van Poelje: ,,Ik houd me vast aan een geweldige eerste helft. Wanneer je met een 4-0 voorsprong uit de kleedkamer komt, is het nu eenmaal moeilijk vlijmscherp te blijven.” 

Bekijk hier de goal van Mohammad:

  1. ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’
    PREMIUM
    Column

    ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’

    De Ulvenhoutse voetbalvereniging UVV’40 organiseert vandaag voor het eerst in zijn bijna tachtigjarig bestaan een heuse open dag. Op het prachtige sportpark Jeugdland gelegen aan de lommerrijke Rouppe van Voortlaan viert de ‘familieclub met ambitie’ de start van een nieuw voetbalseizoen. Er valt wel degelijk wat te vieren, want het gaat goed met het eens zo bescheiden clupke ten zuiden van Breda. Onder leiding van een daadkrachtig bestuur ondergaat de club een opmerkelijke metamorfose.