Baronie aanvaller Jorik Mijnhijmer kopt de bal voorbij verdedigers Thomas van der Spek (17) en Ellas Meijer (5)
Volledig scherm
Baronie aanvaller Jorik Mijnhijmer kopt de bal voorbij verdedigers Thomas van der Spek (17) en Ellas Meijer (5) © Pix4profs / Jan Stads

Baronie en Halsteren vermaken publiek pas in slotfase, derby eindigt zonder winnaar

hoofdklasse BBaronie en Halsteren houden elkaar in evenwicht. De wedstrijd kwam in de slotfase pas echt los, met twee doelpunten en een rode kaart.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn: beide ploegen waren veel te slordig aan de bal. Het enige moment van opwinding ontstond toen Jeroen Beerendonk van een meter of 20 hard de paal raakte. Verder was het vooral de helft van de kleine overtredingen.

De tweede helft was iets leuker, maar we moesten tot een kwartier na rust wachten op de eerste uitgespeelde aanval. Wouter Prent vond Moustafa Mohammad met een mooie steekbal, die gaf de bal aan Jorik Mijnhijmer. Mijnhijmer zette strak voor, maar zag doelman Andy Steging zijn inzet over de achterlijn tikken.

Een kwartier later ontstond de grootste kans van de wedstrijd tot dan toe: Glenn Kools gaf piekfijn voor, Thomas Marijnissen kopte de bal via een verdediger rakelings naast. In de tachtigste minuut kreeg Baronie ook een grote mogelijkheid. Mohammad ontving de bal in het strafschopgebied, maar schoot net voorlangs.

Een paar minuten later was het raak, op een manier die Baronie zich aan mag rekenen. Uitgerekend Marijnissen kreeg alle ruimte om aan te leggen en schoot vanaf een meter of 20 binnen. Een klein moment later kreeg Baronie nog een tik te verwerken: Jens Wirix zou Kools na hebben getrapt, toen die een overtreding op hem maakte, en mocht inrukken.

Baronie gooide alles op de aanval en kreeg uiteindelijk het verdiende punt. Mijnhijmer ging achter een vrije trap staan vanaf een paar meter buiten het strafschopgebied en schoot de 1-1 binnen.