Tom Magielse houdt Moerse Boys op de been tegen Baronie.
Volledig scherm
Tom Magielse houdt Moerse Boys op de been tegen Baronie. © Pix4Profs / Joris Knapen

Baronie baalt en Moerse Boys juicht na gelijkspel in derby, Halsteren is koploper

hoofdklasse bMoerse Boys en Baronie houden allebei een punt over aan een intense derby in de hoofdklasse. De Bredase bezoekers kwamen twee keer op voorsprong, maar de thuisploeg toonde een ijzersterke veerkracht. Halsteren won met 0-3 van Nuenen en is lijstaanvoerder.

In de eerste helft was Baronie de bovenliggende partij. In de derde minuut zetten ze dat al om in een voorsprong, Jorik Mijnhijmer benutte een strafschop. Vervolgens lieten de Bredanaars steken vallen achterin bij de lange ballen van Moerse Boys, waar Cas van den Broek van profiteerde. Hij kon een hoek uitkiezen en deed dat gedecideerd.

De koek was nog niet op voor de eerste helft, die bij vlagen knotsgek was. Moerse Boys smeekte enkele keren om een strafschop, maar kreeg die niet. Uiteindelijk profiteerde Yassine Mejres van een slippertje van doelman Tom Magielse, op een uittrap van Michel van Butselaar. Moustafa Mohammad was sneller bij de bal dan de keeper van Moerse Boys, legde voor en Mejres toonde zich ijzersterk in de lucht: 1-2. Over de hele eerste helft gezien won de thuisploeg echter de meeste kopduels, wat vlak voor rust leidde tot de 2-2. Jesse Mouws versloeg de verdedigers én de zwak uitkomende Van Butselaar in de lucht.

Na rust viel er geen doelpunt meer, maar groeide Magielse uit tot dé held van Moerse Boys. Hij redde een paar keer ijzersterk én pakte een penalty. Mijnhijmer was toen al gewisseld en dus nam Mejres vijf minuten voor tijd plaats achter de bal. Magielse liet een geweldige reflex zien en tikte de bal uit de hoek. Met het gelijkspel was de thuisploeg tevreden, Baronie allerminst. 

Halsteren

Een 0-3-overwinning én de koppositie in de Hoofdklasse B: Halsteren heeft goede zaken gedaan. Nadat de Nuenense muur gistermiddag vroeg in de tweede helft werd beslecht, liepen de bezoekers snel uit naar een comfortabele marge.

De ruststand in Nuenen was nog 0-0, maar echt zorgen hoefde Erwin de Nijs zich niet te maken. Zijn ploeg was dominant, geduldig en gaf zelf weinig weg. “In de eerste helft schortte het alleen nog aan de juiste keuzes in de eindfase.” Nuenen trok een muur op, waar Halsteren voor rust nog geen gaatje in wist te vinden. Een penalty vroeg in de tweede helft hielp ze op weg. Jurik Zimmerman werd gevloerd en Fouad Idabdelhay benutte het buitenkansje.

Nu moest Nuenen de aanval wel zoeken en kreeg Halsteren meer ruimte. Daar profiteerden Idabdelhay en Thomas Marijnissen van. De bezoekers hadden in de laatste twintig minuten nog een stuk verder uit kunnen lopen, maar waren niet altijd even scherp voor het doel. “We hebben niks te klagen, dit was een goede overwinning waar we op door kunnen bouwen”, aldus de trainer. De koppositie zegt hem niet veel. “Het is heel lekker, maar we zijn pas vier wedstrijden bezig. Het is nog veel te vroeg om daar al conclusies aan te verbinden.”

Nuenen - Halsteren 0-3 (0-0). 50. Fouad Idabdelhay 0-1, 68. Idabdelhay 0-2, 71. Thomas Marijnissen 0-3.