Volledig scherm
© Pix4Profs / Johan Wouters

Baronie-aanvoerder Kankam blaast niet te hoog van de toren bij competitiestart: ‘Mikken op linkerrijtje’

hoofdklasse ABaronie staat aan de start van een nieuw seizoen in de hoofdklasse. Lang deden de Bredanaars in de vorige jaargang mee om het kampioenschap.

,,Die titelstrijd is misschien wat te veel gaan leven. Groene Ster had meer ervaring, was rustiger en stabieler", zo vertelt aanvoerder Jamie Kankam, eerlijk als altijd. ,,Je moet realistisch zijn, voor een plek bij de bovenste vijf hadden wij voor het seizoen begon getekend."

Baronie verloor afgelopen zomer van de basiself Diejego Biekman en Nizar Mekkaoui, maar kreeg er ook een aantal grote talenten en oude bekenden voor terug. Volgens Kankam staat het buiten kijf dat die versterkingen goed kunnen voetballen. ,,Alleen is seniorenvoetbal wel wat anders dan dat in de jeugd. Ze zullen wat slimmigheidjes bij moeten leren."

De vernieuwde hoofdklasse B maakt hem nieuwsgierig. ,,Er zitten flink wat nieuwe en voor mij onbekende ploegen in." Met Baronie hoopt hij minstens weer het linkerrijtje te halen. ,,Je moet niet te hoog van de toren blazen, in zo'n onvoorspelbare competitie met veel nieuwe tegenstanders."