Volledig scherm
Sander Wirix (links) en Jens Wirix (midden) in shirt van Baronie. © Marcel Mol

Baron Jens Wirix kijkt uit naar hoofdklassedebuut: 'Het kriebelt, ik ben er klaar voor'

Voor Baronie staat zondag de eerste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. De Baronnen mogen op bezoek bij UDI'19. Aanvallende middenvelder Jens Wirix kwam afgelopen zomer over van Rood-Wit en hoopt zijn debuut in de hoofdklasse te maken. ,,Het kriebelt."

Het was even bijschakelen op de eerste training voor de behendige Wirix, die in twee jaar tijd de stap van de derde- naar de hoofdklasse maakte. ,,Er is toch verschil in kwaliteit, met alle respect. De oefeningen gaan in een hoger tempo. Ballen worden strakker en secuurder ingespeeld. Het was even aanpoten. Nu is duidelijk dat ik een stap heb gezet."

Thuis

Volledig scherm
Jens Wirix (links) op een archieffoto in shirt van Rood-Wit. © Chris van Klinken / Pix4Profs

De Sprundelaar voelt zich thuis op de Blauwe Kei, waar hij samen met broer Sander afgelopen zomer neerstreek. ,,We zijn terechtgekomen in een groep die al vrij hecht met elkaar was, maar desondanks ons warm heeft ontvangen. Baronie is een club die sociaal ook wat van je verlangt. Dat is voor ons belangrijk. In die gemoedelijke sfeer komt het beste in ons naar boven."

Nu staat Wirix voor zijn debuut, uit bij UDI'19. De winnaar in hem gaat uiteraard voor de zege, maar hij is voorzichtig. ,,UDI'19 moet een vrije goede tegenstander zijn, maar ik ken ze simpelweg niet. Het is moeilijk om te weten wat ik moet verwachten. Toch heeft de technische staf ons goed voorbereid. En zondag krijgen we nog beelden van ze te zien. Maar laat duidelijk zijn dat we vol voor de overwinning gaan."

Kriebels

Na een lange voorbereiding mag Baronie zondag eindelijk om de knikkers spelen. Wirix is ongeduldig en kan niet wachten. ,,Hopelijk mag ik mijn debuut maken. Het kriebelt, we gaan weer beginnen. Ik ben klaar om te knallen." 

Volledig scherm
Wirix in op een archieffoto in het shirt van Hoeven. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs