Volledig scherm
PREMIUM
Janie H. © BNDS

Een wanhopige man met boze gedachten: dit is Janie H., de verdachte van in brand steken Ger van Zundert

BREDA - Een wanhopige man met boze gedachten. Zo omschrijft Janie H. (51) zichzelf, de Bredanaar die zou worden verdacht van de gerichte aanslag op Ger van Zundert (49). Van Zundert werd gisteren overvallen en in brand gestoken. Een dag later overleed hij. De politie wil niet bevestigen dat H. de verdachte in kwestie is, maar een betrouwbare bron heeft dat inmiddels bevestigd aan BN DeStem.

H. heeft een roerig leven achter de rug waarin schietpartijen, drugs en alcohol centraal staan. Hij is een keer beschoten en heeft vier jaar vastgezeten, omdat hij iemand heeft neergeschoten. Dat bewogen leven heeft hij achter zich gelaten, zei hij eerder tegen BN DeStem. Hij zou tegenwoordig een ‘rustig’ leven leiden, met zijn hond en zoon. 

  1. Rechtbank Breda opent condoleanceregister voor doodgeschoten Derk Wiersum: ‘Aanslag heeft mij gesterkt als advocaat’
    PREMIUM

    Rechtbank Breda opent condolean­ce­re­gis­ter voor doodgescho­ten Derk Wiersum: ‘Aanslag heeft mij gesterkt als advocaat’

    BREDA - De plek is niet toevallig gekozen: onder het beeld van Vrouwe Justitia. ,,Of liever vóór het beeld van Justitia, wij staan voor rechtsbijstand en voor de rechtsstaat”, verklaart Lex Lensink, deken van de Orde van Advocaten de plaats van het condoleanceregister. ,,In de openbaarheid, in de publieke hal van het gerechtsgebouw, niet in een hoekje of in een advocatenkamer".

In samenwerking met indebuurt Breda