Volledig scherm
Bloemen voor man die omkwam bij brand in garagebox Sparrenweg Breda © BN DeStem

Bij brand omgekomen Ger van Zundert (49) was eerder doelwit van granaatdreiging

updateBREDA – Buurtbewoners en familie rouwen om Ger van Zundert. Het is de 49-jarige Bredanaar die maandagavond omkwam bij de tragische brand in een box aan de Sparrenweg.

Van Zundert was eigenaar van autobedrijf A&R, een Fiatspecialist gevestigd aan de Sparrenweg, de plaats waar hij maandagavond zwaargewond raakte. Als gevolg van de zware verwondingen die hij opliep overleed Van Zundert.

Granaatdreiging

In 2017 was Van Zundert al doelwit van een actie van een 51-jarige Bredanaar. Die dreigde met een handgranaat, pistool met 44 kogels en acht brandbommen zichzelf op te blazen op het terrein van het bedrijf van Van Zundert, dat toen nog aan de Esserstraat in Princenhage gevestigd zat. 

Uiteindelijk gaf de 51-jarige Bredanaar zich over en werd opgepakt. Heel de dag was de wijk in rep en roer. 

Voor dit conflict heeft de man 240 uur werkstraf gehad en 10 maanden voorwaardelijke celstraf. Het ging toen om een zakelijk conflict tussen de twee. Buurtbewoners vermoeden dat dit zakelijk conflict aanleiding is geweest tot de aanslag van maandagavond. De politie wil hier niets over loslaten. 

‘Nachtmerrie’

Op de Facebookpagina van de vrouw van Van Zundert stromen de condoleances na de dramatische gebeurtenissen binnen.  ‘Een grote nachtmerrie! Geen woorden voor', schrijft Corina. En Angela: ‘Echt echt verschrikkelijk, zo onwerkelijk zo oneerlijk !!! Waarom jij Ger (pinda)'. 

De politie gaat uit van een gerichte actie en is op zoek naar één of meerdere daders. De recherche is een onderzoek gestart. Waarom de man slachtoffer werd van deze gerichte actie, is nog onbekend.

In samenwerking met indebuurt Breda