Vliegbasis Woensdrecht is zo'n 500 voetbalvelden groot. De start- en landingsbaan wordt gebruikt door de luchtmacht, maar ook door burgertoestellen die bij de 'buren' van Fokker op Aviolanda in onderhoud gaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Vliegbasis Woensdrecht is zo'n 500 voetbalvelden groot. De start- en landingsbaan wordt gebruikt door de luchtmacht, maar ook door burgertoestellen die bij de 'buren' van Fokker op Aviolanda in onderhoud gaan. © Thom van Amsterdam

Wat is er eigenlijk allemaal te vinden op Vliegbasis Woensdrecht? Een overzicht in vogelvlucht

75 jaar VliegbasisHOOGERHEIDE - Op Vliegbasis Woensdrecht werken 2000 mensen in tal van functies. Van opleidingen tot weerberichten, van brandweer tot hondenbrigade, van onderhoud tot onderdelenopslag. En dan zijn er soms nog bijzondere gasten. De basis in vogelvlucht, met foto's.

  1. Omstanders overmeesteren overvaller bij snackbar, eigenaresse lovend: ‘Ze zijn gelijk bovenop hem gaan zitten’
    PREMIUM

    Omstanders overmeeste­ren overvaller bij snackbar, eigenares­se lovend: ‘Ze zijn gelijk bovenop hem gaan zitten’

    BERGEN OP ZOOM - Het duurt slechts een paar minuten, maar tijdens de overval van zondagavond op cafetaria Noordgeest in Bergen op Zoom staat eigenaresse Jellien Mous doodsangsten uit. Haar man Frans daarentegen biedt heldhaftig weerstand, en weet de man - die zei dat hij een vuurwapen had - samen met wat jongeren te overmeesteren. De 39-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats zit vast.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom