Peter Hendriks wordt op 22 augustus 1996 op de Trip van Zoudtlandtkazerne in Breda als allerlaatste Nederlandse dienstplichtige ooit toegesproken door Bevelhebber der Landstrijdkrachten Maarten Schouten.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Hendriks wordt op 22 augustus 1996 op de Trip van Zoudtlandtkazerne in Breda als allerlaatste Nederlandse dienstplichtige ooit toegesproken door Bevelhebber der Landstrijdkrachten Maarten Schouten. © Privéfoto

Van drie miljoen dienstplichtigen was Peter Hendriks de aller-, aller, allerlaatste

25 jaar na de dienstplichtPeter Hendriks uit Eindhoven was de allerlaatste dienstplichtige, toen op 22 augustus 1996 op de Trip van Zoudtlandtkazerne in Breda afscheid werd genomen van de laatste lichting. 

  1. Nieuwsoverzicht | Zeven meisjes misbruikt door oppas - Jongetje (13) reist in z'n eentje van Syrië naar Brabant
    PREMIUM

    Nieuwsover­zicht | Zeven meisjes misbruikt door oppas - Jongetje (13) reist in z'n eentje van Syrië naar Brabant

    Zeven jonge meisjes in de regio Eindhoven zijn misbruikt door een oppas. Twee Limburgers zijn aangehouden vanwege de zaak. In Tilburg is een jongetje uit Syrië terechtgekomen dat naar eigen zeggen helemaal alleen vanuit zijn thuisland naar Nederland is gekomen. Hij kwam op beveiligingsmedewerkers af en begon te huilen. Verder kijken beheerders van buitenbaden in West-Brabant terug op een moeizaam seizoen. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van maandag.