Bevelhebber der Luchtstrijdkrachten Wolff tijdens werkbezoek in de garage van op Luchtmacht Officiers- en Kaderschool (LOKS) op de Trip van Zoudtlandt Kazerne in Breda (1965).
Volledig scherm
PREMIUM
Bevelhebber der Luchtstrijdkrachten Wolff tijdens werkbezoek in de garage van op Luchtmacht Officiers- en Kaderschool (LOKS) op de Trip van Zoudtlandt Kazerne in Breda (1965). © Nederlands Instituut voor Militaire Historie

De onlosmakelijke band tussen Defensie en Breda

Breda kent een zeer rijk defensieverleden en speelt nog altijd een belangrijke rol bij het opleiden van officieren via de Koninklijke Militaire Academie. Die huist al sinds 1828 in het Kasteel van Breda. Menig (dienstplichtig) militair heeft hier zijn opleiding genoten.

 1. Nieuwsoverzicht | Fonkelnieuw restaurant alweer te koop - Oud-motorcoureur Boet van Dulmen omgekomen bij ongeluk
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Fonkel­nieuw restaurant alweer te koop - Oud-motorcou­reur Boet van Dulmen omgekomen bij ongeluk

  Op meerdere plaatsen in Brabant vonden donderdag ernstige ongelukken plaats. Op de A2 bij Eindhoven raakten twee personen zwaargewond, bij een aanrijding in Breda overleed een voetganger en in Ammerzoden kwam de bekende oud-motorcoureur Boet van Dulmen (73) om het leven. Verder lag het landelijke treinnetwerk plat tijdens de avondspits en staat een gloednieuw Tilburgs restaurant alweer te koop. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van donderdag.
 2. Nieuwsoverzicht | Zeven meisjes misbruikt door oppas - Jongetje (13) reist in z'n eentje van Syrië naar Brabant
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Zeven meisjes misbruikt door oppas - Jongetje (13) reist in z'n eentje van Syrië naar Brabant

  Zeven jonge meisjes in de regio Eindhoven zijn misbruikt door een oppas. Twee Limburgers zijn aangehouden vanwege de zaak. In Tilburg is een jongetje uit Syrië terechtgekomen dat naar eigen zeggen helemaal alleen vanuit zijn thuisland naar Nederland is gekomen. Hij kwam op beveiligingsmedewerkers af en begon te huilen. Verder kijken beheerders van buitenbaden in West-Brabant terug op een moeizaam seizoen. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van maandag.