Ketels en jerrycans uit groot drugslab in Breda-West gehaald

VIDEO + UPDATEBREDA - In een pand aan de Van de Reijtstraat in Breda is vrijdagnacht een drugslab aangetroffen. Na de vondst werd het pand bewaakt door zwaarbewapende agenten. Zaterdagochtend is de boel leeggehaald. 

De politie kwam het het lab op het spoor na een melding via Meld Misdaad Anoniem. ,,Wij zijn op basis daarvan binnengestapt en hebben daar een niet werkend drugslab aangetroffen’, meldt een woordvoerder zaterdagochtend. Naast het lab werd er ook een grote hoeveelheid drugs en grondstoffen om drugs te produceren gevonden, verdeeld over twee loodsen. Het lab was volgens de politie niet in gebruik. 

De politie heeft twee ketels naar buiten gebracht. Er staan tientallen jerrycans met vloeistoffen. Of het hierbij om drugsgrondstoffen gaat is nog niet zeker. In het pand zou ook een schoonmaakbedrijf zitten, dat mogelijk ook van dergelijke jerrycans gebruikmaakt. 

Derde lab

Volgens een ondernemer in de straat is het al het derde drugslab dat in deze buurt in tien jaar tijd wordt opgerold. Hij kende de eigenaar van het pand van het voorbijgaan. Een aardige man, die netjes groette. 

Voor zover bekend zijn er nog geen aanhoudingen verricht. 

Volledig scherm
Twee ketels werden uit het drugslab gehaald. © MaRicMedia / Tom van der Put
Volledig scherm
Politie en instanties halen het drugslab in Breda leeg. © Joost Klaverdijk
Volledig scherm
Van de Reijtstraat Breda © MaRicMedia/Perry Roovers
Volledig scherm
Van de Reijtstraat Breda © MaRicMedia/Perry Roovers
Volledig scherm
Van de Reijtstraat Breda © MaRicMedia/Perry Roovers
Volledig scherm
Van de Reijtstraat Breda © MaRicMedia/Perry Roovers
  1. Bierreus is blij met Bredase brouwers: ‘Bierconsumptie zit weer in de lift’
    PREMIUM
    interview + video

    Bierreus is blij met Bredase brouwers: ‘Biercon­sump­tie zit weer in de lift’

    BREDA - Nicolas Bartholomeeusen werd geboren aan de Bredabaan in Maria-ter-Heide bij Brasschaat in België. Die weg voert in één lange rechte lijn door Wuustwezel en Zundert naar Breda. Bartholomeeusen zegt niet dat dat hij voorbestemd was om directeur te worden van Bierbrouwerij AB Inbev, met het hoofdkantoor in Breda. Maar hij beaamt dat het mooi toeval is. “Ik voel me hier goed thuis. We kwamen vroeger vaak in Breda en West-Brabant, dus ik ken de omgeving.”

In samenwerking met indebuurt Breda