Volledig scherm
© Sjoerd Marcelissen

Wernhoutse Ingrid waarschijnlijk doodgestoken

VIDEOBREDA – De 46-jarige Ingrid van Elsacker uit Wernhout is op 25 maart waarschijnlijk doodgestoken. Dat bleek donderdag in de rechtbank in Breda. Lange tijd was onduidelijk waardoor de vrouw om het leven kwam in de bungalow aan de Julianalaan.

Van Elsacker had verschillende steekverwondingen, vertelde officier van justitie Kristel Simpelaar tijdens de derde voorbereidende zitting in het proces. Ze kon alleen nog niet zeggen of die verwondingen leidden tot de dood. Dat wordt nog uitgezocht.

De politie vond in de woning van het stel in elk geval twee verdachte messen: één op de slaapkamer van één van de kinderen en een andere op het nachtkastje van Ingrid. Die messen zijn onderzocht. De politie heeft na de dood van de vrouw dagenlang het huis en de naaste omgeving ervan uitgekamd. Ook werd daarbij een speurhond ingezet.

Verdachte Herman M. heeft al bekend dat hij zijn partner doodde. Wat hij exact heeft verteld over de dood van de vrouw is nooit naar buiten gebracht. Hij zei eerder in het proces wel dat hij een zwart gat had en zich niets kon herinneren van het moment van de moord.

Het proces tegen M. wordt in februari afgerond. Voor die tijd moet het Nederlands Forensisch Instituut haar onderzoeken nog afronden aan een t-shirt, dat wordt onderzocht op bloedsporen, en een computer. In principe klinkt op 11 februari de strafeis, zo maakte de rechtbank in Breda donderdag bekend. In principe is twee weken later het vonnis. Justitie verdenkt M. van moord of doodslag.

In samenwerking met indebuurt Breda