Volledig scherm
De politie trof onder meer twee praatpalen van de ANBW, onderdelen van een oud politie-uniform en een gestolen paspoort tegen. © Politie

Werkendammer (42) aangehouden wegens bezit wapens, drugs en dode dieren

Een 42-jarige Werkendammer is vanochtend in zijn huis aangehouden. De politie trof in de woning onder meer wapens, munitie, drugs en verschillende dierenschedels aan.

Rond de klok van 8.30 uur vielen agenten het huis binnen, naar aanleiding van verschillende anonieme tips dat er in het huis wapens zouden liggen. De politie nam wapens in beslag en doorzocht vervolgens de woning. Agenten vonden tijdens de doorzoeking verschillende spullen die uiteindelijk in beslag zijn genomen.

In de woning lagen twee alarmpistolen, een luchtdrukwapen, verschillende soort munitie, een stroomstootwapen en hulzen van granaten. Ook is er een kleine partij illegaal vuurwerk in beslag genomen. Vanwege de granaathulzen schakelde de agenten uit voorzorg de Explosieve Opruimingsdienst (EOD) in.

Dieren

Volledig scherm
De politie trof ook verschillende dieren aan. © Politie

Ook zijn er in overleg met de milieupolitie verschillende dierenschedels en een krokodillen- en luipaardhuid in beslag genomen. Ook werden drie afgeschoten vogels meegenomen en in de auto van de man lag een dode ree. De politie vermoedt dat deze dieren van stroperij afkomstig zijn.

Verder kwam de politie twee, vermoedelijk, gestolen praatpalen van de ANWB, onderdelen van een oud politie-uniform en een gestolen paspoort tegen.

De man had ook nog drugs in zijn huis liggen. Het gaat om kleine hoeveelheden hennep, amfetamine en LSD. Alles is in beslag genomen en wordt onderzocht. De man is aangehouden 

  1. Groningen ligt in Oosterhout. Om precies te zijn, ligt Groningen in de wijk Slotjes-Midden
    PREMIUM
    column

    Groningen ligt in Oosterhout. Om precies te zijn, ligt Groningen in de wijk Slotjes-Midden

    Groningen ligt in Oosterhout. Om precies te zijn, ligt Groningen in de wijk Slotjes-Midden. Zijn er in Slotjes-Midden aardgasboringen? Zitten er scheuren in de huizen? Komt in die Oosterhoutse wijk ook de hele bevolking in opstand? Gaan ze boos en verontwaardigd bij Pauw zitten om politiek Den Haag onder uit de zak te geven? Nee, daar is geen sprake van. Zelfs niet dit weekend, als het met die verschrikkelijk koude noordoostenwind toch wel wat 'Gronings' aanvoelt in Oosterhout.