Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Wegpiraten lopen tegen de lamp tijdens 'straatrace' over A27

BREDA - Tijdens een onopvallende controle op de Tilburgseweg in Breda zijn twee straatracers bekeurd. 

Vanuit het centrum kwamen een motorscooter en een zwarte Volkswagen met hoge snelheid over de Tilburgseweg rijden naar de A27 toe. 

De politie reed ongemerkt achter de snelheidsmaniakken aan. Bij een verkeerslicht waren de bestuurders eerst nog met elkaar in gesprek maar zodra het licht op groen sprong ging het gas er vol op.

180 km/u

Op de A27 werden pieksnelheden van 180 km/uur gemeten. Tijdens de 'race' slingerde de motorscooter tussen het andere verkeer door over de twee verschillende rijstroken. Bij afslag Oosterhout-Zuid verlieten beide straatracers de snelweg waarbij de motorscooter over het puntstuk nog een andere personenauto inhaalde.

De Volkswagen en scooter reden daarna ieder een andere richting op. De agent koos ervoor de scooter te volgen over de Beneluxlaan. Ook daar ging het gas weer vol open.

Bekeuringen

Bij een tankstation op de Tilburgseweg werd de bestuurder staande gehouden. De man (34) had geen motorrijbewijs. Hij kreeg 3 bekeuringen; een voor rijden zonder rijbewijs, een voor het uitdrijfvak (puntstuk) gebruiken, en een derde voor het niet volgen van de rijrichting van de voorsorteerstrook. 

Ook de bestuurder van de auto (22) kreeg een boete voor het overtreden van de maximale snelheid op de snelweg. Beide heren zijn aangemeld bij het CBR voor een Educatieve Maatregel Gedrag (EMG) voor straatracen.

In samenwerking met indebuurt Breda