Volledig scherm
© RGBStock.com

Weggegooid pistool in Breda kost halfjaar cel

BREDA - Een 38-jarige Rotterdammer moet een halfjaar de cel in, omdat hij in Breda in bezit was van een pistool. Dat besloot de rechtbank in Breda vrijdag.

De man was op 26 maart in België geweest in een geleende auto en reed weer terug naar huis. Toen hij werd gevolgd door de politie, gooide hij een witte zak uit de auto met daarin het pistool en een geluiddemper. De politie was hem gevolgd, omdat de auto gestolen was. 

De man had verschillende verhalen verteld over het waarom van het wapenbezit. Zo zou hij zijn bedreigd door motorclubleden, maar hij vertelde ook dat het pistool niet van hem was. De rechter geloofde hem niet. Hij is daarom gewoon veroordeeld. Wel tot een maandje minder cel dan was geëist.

  1. Afscheid burgemeester Poppe-de Looff: ‘Er waren bedreigingen en andere moeilijke momenten, maar Zundert was een warm bad’
    PREMIUM

    Afscheid burgemees­ter Poppe-de Looff: ‘Er waren bedreigin­gen en andere moeilijke momenten, maar Zundert was een warm bad’

    ZUNDERT -Na ruim twaalf jaar neemt Leny Poppe-de Looff vrijdag afscheid als burgemeester van Zundert. Met echtgenoot Piet blikt ze terug. ,,Er waren moeilijke momenten”. Zoals de bedreigingen in de tijd dat ze aan het roer stond van de ontmanteling van Fort Oranje. Maar: ,,We koesteren ook veel mooie herinneringen.” Eén ding is duidelijk: ,,We gaan Zundert zeker missen.”

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

  • Ja (80%)
  • Nee (20%)
4615 stemmen