Volledig scherm
De ruit van Het Proeflokaal in Waalwijk, waar de stoel doorheen werd gegooid. © Sharon Vorster

Waalwijker slaat ruit horecazaak in met terrasstoel: ‘Gelukkig raakte er niemand gewond’

WAALWIJK - Een 22-jarige Waalwijker is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden door de politie in Waalwijk nadat hij een ruit van horecazaak Het Proeflokaal in Waalwijk insloeg met een stoel. Volgens eigenaresse Sharon Vorster  was het gewoon een gezellige avond: ‘Ineens sloeg de sfeer om’.

Het was een drukke avond bij Het Proeflokaal, het hele café zat vol. Vorster: ,,de groep waar de jongen deel van uitmaakte, zat er al de hele avond. Ze waren hartstikke gezellig. Naarmate de avond vorderde, werden ze steeds luidruchtiger en vervelender tegen mijn personeel.”

Van kwaad tot erger

De uitbaatster laat de groep weten dat het zo wel genoeg is, waarop een deel van de gasten naar huis gaan. De andere helft blijft zitten en wordt nog vervelender. ,,We hebben een jongen met zijn vriend er uitgezet. Buiten wilde een derde jongen hen nog sussen, maar het werd alleen maar erger. Ondertussen was ik al met de politie aan het bellen, want ik vreesde voor wat er komen ging.”

Geen gewonden

Die vrees was niet voor niets, want niet veel later - rond 01.20 uur - sloeg de 22-jarige man uit Waalwijk met een terrasstoel meerdere keren tegen de deur. ,,Daar kwam de stoel niet doorheen en toen probeerde hij het raam. Dat ging wel en de stoel vloog de zaak in. Met als gevolg een hoop schade, want naast de ruit en het kozijn is er ook een mengpaneel kapot. Gelukkig raakte er niemand gewond, het was al tegen sluitingstijd.”

De Waalwijker liep na zijn actie kalm weg, maar werd later door de politie op basis van getuigenbeschrijvingen opgepakt. 

  1. Week na een ‘cursus alcohol en geweld’ slaat P. hotelportier in elkaar: ‘ik had echt veel gedronken’
    PREMIUM

    Week na een ‘cursus alcohol en geweld’ slaat P. hotelpor­tier in elkaar: ‘ik had echt veel gedronken’

    TILBURG - Een week nadat de verdachte een cursus van justitie over de combinatie alcohol en geweld heeft gevolgd, gaat het weer fout. Eind 2017 slaat S.P. (24) samen met een vriend de bewaker van het City Hotel in Tilburg helemaal in elkaar. Of de verdachte dan niets heeft geleerd, wil de politierechter in Breda weten. ,,Ik kan me echt niets herinneren van die avond. Ik had echt heel veel gedronken.”