Vuurwapen gevonden bij woninginval in Breda, man (59) aangehouden

videoBREDA - De politie heeft maandagochtend twee woningen aan de Stadhouderstraat in Breda doorzocht. In een van de woningen werd een vuurwapen gevonden.

De politie kwam met zeker twaalf agenten ter plaatse. In een van de twee woningen werd een 85-jarige vrouw aangehouden, in het andere huis werd een man van 59 aangehouden.

In het huis van de man trof de politie geld, zakjes met drugs en een aanvalsgeweer. De politie onderzoekt of het wapen echt of nep is. De oudere vrouw werd later in de ochtend teruggebracht naar haar huis. Ook zij wordt door de politie als verdachte gezien. 

De politie voert het onderzoek naar beide woningen uit op basis van Meld Misdaad Anoniem. 

Volledig scherm
Vuurwapen gevonden in Breda. © MaRicMedia / Perry Roovers
  1. Alternatieve Vierdaagse voor rolstoelers die niet mee mogen doen in Breda als ludiek protest
    PREMIUM

    Alternatie­ve Vierdaagse voor rolstoe­lers die niet mee mogen doen in Breda als ludiek protest

    BREDA - Zie het als ludiek en positief protest, met kritische kanttekening. Deze ochtend start het rolstoelende stel Sinéad Power (31) en Benjamin Wessels (31) aan hun eigen Nijmeegse Vierdaagse. De route: van Breda naar Helvoirt, dan naar Handel, naar Tiel, om vrijdag te eindigen bij de echte finish in Nijmegen. Iedere dag rijden ze veertig kilometer. Voor beiden een afsluiting van een moeizame periode en dus belangrijk. Maar aan de échte Vierdaagse mochten ze, tot hun teleurstelling, niet meedoen.

In samenwerking met indebuurt Breda