Volledig scherm
Mogelijke ontvoering in Roosendaal © Christian Traets MaRicMedia

Man (24) uit Sint Willebrord opgepakt voor mogelijke ontvoering van vrouw in Roosendaal

ROOSENDAAL - Een 24-jarige man uit Sint Willebrord is vrijdagmiddag aangehouden voor een mogelijke ontvoering van een vrouw in Roosendaal eerder die dag. Het lijkt er volgens de politie op dat het gaat om een conflict in de relationele sfeer. De vrouw werd vrijdag volgens meerdere ooggetuigen op de kruising van de Burgemeester Freijterslaan en de Jan Vermeerlaan in Roosendaal in een bestelbusje getrokken. De politie begon een grote zoektocht waarna de vrouw - mede dankzij tips van burgers - later op de dag werd gevonden.

De 24-jarige bestuurder van het busje en de vrouw hebben beiden op het politiebureau verklaringen afgelegd. Er volgt onderzoek naar welke strafbare feiten er nu precies zijn gepleegd en wat de precieze toedracht is geweest.

Grote zoekactie

De politie was vrijdagochtend in de omgeving van Roosendaal een grote zoekactie begonnen vanwege de meldingen van een mogelijke ontvoering. Volgens verschillende ooggetuigen was de vrouw op een kruising in een bestelbusje getrokken door de bestuurder. Die zou vervolgens in volle vaart zijn weggereden.

De politie nam de zaak zeer serieus. ,,We hebben met verschillende ooggetuigen gesproken en die hebben allemaal hetzelfde kenteken doorgegeven”, vertelt een woordvoerder. ,,We hebben alle surveillance-eenheden op de zaak gezet en doen een beroep op inwoners om uit te kijken naar de bestelbus.”

‘Bel zo snel mogelijk 112'

De vrouw zou rond elf uur door een automobilist zijn ontvoerd op de kruising van de Burgemeester Freijterslaan met de Jan Vermeerlaan. Na meerdere telefoontjes van ooggetuigen kwam de politie met spoed ter plaatse. Die schaalde al meteen op.

Agenten waren naarstig op zoek naar het voertuig. Het ging om een witte bestelbus. De politie bedankt in een tweet nadrukkelijk alle burgers die hebben geholpen de locatie van de auto te achterhalen.