Volledig scherm
© Thinkstock

Vier jaar geëist voor verkrachten van stiefkind in Oosterhout, 'Dochter vanaf negende misbruikt'

BREDA / OOSTERHOUT - De verdenking van verkrachting en langdurig misbruik van zijn minderjarige stiefdochter komt een 33-jarige man uit Oosterhout te staan op een strafeis van vier jaar, waarvan één jaar voorwaardelijk.

De verdachte gaf dinsdag voor de rechtbank toe dat hij vanaf 2015 vijf keer seks heeft gehad met het meisje. Ze was toen veertien, vijftien jaar. ,,Ik was zwak, want het ging niet goed met mijn relatie”.

Officier van justitie Janne Kerkhofs is ervan overtuigd dat hij ook al vanaf 2010, toen het meisje pas negen jaar was, ontucht met haar heeft gepleegd. 

Advocaat

Zijn advocaat Ilyas Azarkan stelde dat er voor die beschuldiging geen bewijs is. Hij betitelde de verklaringen over die periode als ‘leugenachtig’ en vroeg voor die feiten vrijspraak. Behalve de gevangenisstraf - met een lange proeftijd van drie jaar – vorderde de officier een behandel- en meldplicht en een contactverbod.

Het licht verstandelijk beperkte meisje kwam op haar zevende als stiefkind in huis bij de verdachte toen haar moeder een relatie met hem kreeg. Aanvankelijk kon de moeder, inmiddels ex van de verdachte, het niet geloven. In april 2017 kwam het uiteindelijk tot aangifte. In het jeugdige slachtoffer werd sperma van de man aangetroffen.

Meisje bij strafzitting

Het meisje ging naar een pleeggezin. Weg van haar moeder, broertje en zusje. Ze was dinsdag bij de strafzitting maar moest de zaal vaak hevig geëmotioneerd verlaten. 

Uit haar verklaring blijkt hoezeer ze in psychische nood is geraakt. Ze heeft meermaals zelfmoordpogingen gedaan. Ook ging ze zichzelf verwonden. ,,Ik ben onzeker, depressief, wanhopig en hopeloos.” 

Uitspraak is op 27 maart.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement