Volledig scherm
De politie controleerde op de Van Beethovenlaan, Stationsstraat en de Kloosterstraat in Roosendaal. © anp

Verkeersdeelnemers Roosendaal beboet: kind draagt geen autogordel en vijf opgevoerde bromfietsen

ROOSENDAAL - Op de Van Beethovenlaan, Stationsstraat en de Kloosterstraat in Roosendaal heeft de politie maandag twintig verkeersdeelnemers op de bon geslingerd. De redenen daarvoor lopen uiteen.

De politie spotte drie Nederlanders die in een buitenlands voertuig reden en daarvoor nog extra belastinggeld af moeten tikken. De politie heeft daarop enkele meldingen naar de Belastingdienst gestuurd voor een naheffing van de motorrijtuigenbelasting.

Vijf bromfietsers kregen een bekeuring voor het overschrijden van de constructiesnelheid. Dat betekent dat de bromfiets harder reed dan dat hij officieel mag rijden. De politie plaatste daaropvolgend een zogeheten ‘Wacht op Keuring-signaal’ in het RDW-kentekenregister. De bestuurders in kwestie mogen pas op hun bromfiets stappen als de opgevoerde voertuigen weer aan de wettelijke voorwaarden voldoen. 

Ook werden er processen-verbaal uitgedeeld voor het niet dragen van een autogordel (tweemaal), het rijden tegen de rijrichting in en het niet tonen van een rijbewijs. Opvallend was het aantal bekeuringen voor het rijden met de telefoon in de hand: elf keer in totaal. Een automobilist kreeg een bekeuring omdat het kind in zijn voertuig geen autogordel droeg.

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.