Volledig scherm
De politie controleerde op de Van Beethovenlaan, Stationsstraat en de Kloosterstraat in Roosendaal. © anp

Verkeersdeelnemers Roosendaal beboet: kind draagt geen autogordel en vijf opgevoerde bromfietsen

ROOSENDAAL - Op de Van Beethovenlaan, Stationsstraat en de Kloosterstraat in Roosendaal heeft de politie maandag twintig verkeersdeelnemers op de bon geslingerd. De redenen daarvoor lopen uiteen.

De politie spotte drie Nederlanders die in een buitenlands voertuig reden en daarvoor nog extra belastinggeld af moeten tikken. De politie heeft daarop enkele meldingen naar de Belastingdienst gestuurd voor een naheffing van de motorrijtuigenbelasting.

Vijf bromfietsers kregen een bekeuring voor het overschrijden van de constructiesnelheid. Dat betekent dat de bromfiets harder reed dan dat hij officieel mag rijden. De politie plaatste daaropvolgend een zogeheten ‘Wacht op Keuring-signaal’ in het RDW-kentekenregister. De bestuurders in kwestie mogen pas op hun bromfiets stappen als de opgevoerde voertuigen weer aan de wettelijke voorwaarden voldoen. 

Ook werden er processen-verbaal uitgedeeld voor het niet dragen van een autogordel (tweemaal), het rijden tegen de rijrichting in en het niet tonen van een rijbewijs. Opvallend was het aantal bekeuringen voor het rijden met de telefoon in de hand: elf keer in totaal. Een automobilist kreeg een bekeuring omdat het kind in zijn voertuig geen autogordel droeg.

  1. Niemand mag ziek worden, vinden ze op basisschool Aventurijn in Standdaarbuiten
    PREMIUM
    Longread

    Niemand mag ziek worden, vinden ze op basis­school Aventurijn in Standdaar­bui­ten

    STANDDAARBUITEN - Juf Angella van groep acht ziet er pips en vermoeid uit. Alsof ze de marathon heeft gelopen, vertrouwt ze haar collega’s tussen de middag toe. Door koorts en een flinke keelontsteking moest Angella haar klas in de steek laten. Zo voelt dat bij leerkrachten. ,,Ik voelde me zó verschrikkelijk schuldig. De kinderen, de collega’s. Als je ziek wordt, zadel je de school met een hoop problemen op.”