Volledig scherm
Schietpartij Breda © Perry Roovers / MaRic Media

Verdachte Bredanaar opgepakt voor schietpartij Leuvenaarstraat in Breda

BREDA - De politie heeft zaterdag in Breda een verdachte aangehouden voor de schietpartij in de Leuvenaarstraat in de stad. De Bredanaar meldde zichzelf bij de politie. Bij de schietpartij raakte een 39-jarige man gewond.

Het slachtoffer werd voor een woning aan de Leuvenaarstraat rond 17.25 uur in zijn heup geschoten vanuit een voorbijrijdende auto. Het incident zou mogelijk te maken hebben met een ruzie eerder die dag, zo meldt de politie. Tijdens de ruzie zou er met een hamer zijn geslagen. 

Omwonenden gaven eerder tegenover BN DeStem al aan zich onveilig te voelen in de buurt na verschillende incidenten. ,,Het voelt alsof het gaat escaleren. Mensen voelen zich onveilig. Ik heb de woningcorporatie Mooiland gewaarschuwd dat het mis gaat in de wijk, maar tot nu toe schiet dat allemaal niet op. We gaan het zelf oplossen en een buurtwacht oprichten.‘’

De politie doet nog altijd onderzoek naar de (toedracht van) de schietpartij. ,,Op dit moment doorzoeken we de woning van de verdachte", laat de politie weten. 

 1. Bruisend Ginneken Breda: veel in weinig tijd
  PREMIUM

  Bruisend Ginneken Breda: veel in weinig tijd

  BREDA - De organisatie van de 51e editie van de braderie in het Ginneken kan tevreden achterover leunen. Hoewel de voorbereiding in een paar luttele weken moest rondkomen, is er toch een volwaardig evenement uitgerold. Bruisend Ginneken, zoals de braderie officieel heet, werd druk bezocht en de meeste ondernemers zijn tevreden. "En dat is toch knap, gezien het feit dat we het in een paar weken uit de grond hebben gestampt", zegt Johan de Vos. "We stonden onder een enorme tijdsdruk." De eigenaar van café Boerke Verschuren op de Ginnekenmarkt zit sinds kort in het bestuur van Bruisend Ginneken.
 2. Feest en protest bij opening Zuidelijke Rondweg in Breda

  Feest en protest bij opening Zuidelijke Rondweg in Breda

  BREDA - Een feestelijke opening en een protest op dezelfde dag. Voor zover bekend was dat nog niet voorgekomen in de lange en bewogen geschiedenis van de Zuidelijke Rondweg. Die ging na twee maanden werkzaamheden weer open voor het autoverkeer. Vanaf zes uur in de avond waren de weggebruikers weer welkom. Daarvoor was de verkeersader in Breda-zuid het bezit van wandelaars, fietsers, skaters, steppers, hardlopers en andere recreanten.

In samenwerking met indebuurt Breda