Hennepkwekerij in werking (ter illustratie)
Volledig scherm
Hennepkwekerij in werking (ter illustratie) © Politie Roosendaal

Twee hennepkwekerijen in woningen gevonden in Roosendaal

ROOSENDAAL - In Roosendaal zijn dinsdag twee hennepkwekerijen gevonden door de politie. Niemand is aangehouden. 

De politie heeft meerdere adressen bezocht na signalen over hennepteelt. Op twee daarvan zat ook daadwerkelijk een kwekerij. In een woning aan de Marconistraat was een deel van de huiskamer, de schuur en drie slaapkamers daarvoor ingericht. Het was duidelijk te zien dat de kwekerij al lang actief was.

Blijkbaar heeft er in één van de kweekruimten een kleine brand gewoed aangezien daar de wanden waren zwartgeblakerd. In totaal zijn er 615 planten weggehaald. Sporen wijzen erop dat er vaker geoogst is. De woning is van energie afgesloten, omdat er stroom werd getapt. 

Kweekpotten

Op de zolder van een woning aan de Enclaveberg is ook een kwekerij gevonden waar recent geoogst is. Ook deze kwekerij bleek al langer in werking. In de ruimte stonden 140 kweekpotten voor een nieuwe oogst. Tevens werd hier stroom getapt en is de woning ook afgesloten van energie. 

Van beide kwekerijen wordt berekend wat de opbrengst zou zijn en dat bedrag wordt teruggehaald bij de verdachten. Hen wacht ook een gepeperde energierekening. 

De verdachten kunnen proces-verbaal verwachten. Alle in beslag genomen spullen en planten met een geschatte straatwaarde van 125.000 euro worden vernietigd.