Volledig scherm
Vekeerschaos op het tolplein. © HV Zeeland

Twee gewonden bij ongeluk in Westerscheldetunnel - westbuis weer open, verkeer krijgt gratis doorgang

TERNEUZEN - Een auto is rond 17.15 uur achterop een bestelbus met aanhangwagen geklapt in de westbuis van de Westerscheldetunnel - richting Terneuzen. Twee personen zijn daarbij gewond geraakt. De buis is afgesloten, maar is om 19.00 uur weer opengesteld. Het verkeer op Zuid-Beveland hoeft geen tol te betalen op het tolplein.

Tientallen auto's stonden uren vast door het ongeluk, zowel in als buiten de tunnel. Een bergingsbedrijf gaat de betrokken voertuigen wegtakelen, zodat het verkeer kan doorrijden. Voor de doorstroming mag het verkeer dat vaststaat op Zuid-Beveland gratis door de tolpoortjes. “Je wilt vooral niet dat iedereen op het tolplein weer stil gaat staan", zegt directeur Harald Schoenmakers van de tunnelorganisatie. 

Na het ongeluk werd groot alarm geslagen. Ambulances van zowel Zeeuws-Vlaanderen en als Zuid-Beveland rukten en politie rukten uit. Om de hulpdiensten alle ruimte te geven, werden beide tunnelbuizen afgesloten. Die richting Zuid-Beveland ging tegen zes uur weer open.

Het verkeer werd eerder aan het tolplein al tegengehouden door de tunnelorganisatie. "Dat doen we zodat het verkeer eventueel ook nog kan omrijden via Antwerpen", aldus Schoenmakers. Aan beide kanten van de tunnel ontstonden lange files, mede vanwege de avondspits. Op Zuid-Beveland staat het verkeer vast tot op het nieuwe knooppunt Drie Klauwen. 

Volledig scherm
File voor de westbuis. © HV Zeeland
Volledig scherm
File bij Terneuzen. © Marjolein Bogaert Saman