Volledig scherm
ANP ROBIN UTRECHT © ANP

Trajectcontrole N639 tussen Chaam en Baarle-Nassau naar verwachting in 2019 aan

CHAAM - Het Openbaar Ministerie  (OM) heeft overeenstemming bereikt voor het invoeren van een trajectcontrole op de N639 tussen Baarle-Nassau en Chaam. Dat meldt een woordvoerder.

In heel Nederland komen op 20 N-wegen, vaak provinciale wegen, trajectcontroles. Andere wegen die een trajectcontrole krijgen zijn de N253 op de Rondweg Sluis, de N261 bij Tilburg en op de Zeelandbrug. Die zullen naar verwachting in 2019 aan staan. 

Tussen eind 2018 en eind 2019 worden de controles is fases aangezet. 

Eerder werd al bekend dat de gemeenten Baarle-Nassau en Alphen-Chaam hebben ingestemd met de trajectcontrole op de N639. De weg, die de circa zes kilometer tussen Chaam en Baarle-Nassau overbrugd werd in een rapport van de ANWB uit 2014 al eens bestempeld als 'onveilig'.

Bij een trajectcontrole wordt op meerdere plekken langs de route de snelheid van de passanten gemeten. Daaruit wordt het gemiddelde bepaald. Ligt dat hoger dan het op de N639 toegestane maximum van 80 kilometer per uur, dan volgt een boete.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda