Straatrover (20) dreigt met vleesmes bij aanhouding in Breda

updateBREDA - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 20-jarige man uit de gemeente Eijsden-Margraten aangehouden die een straatroof had gepleegd. Hij had een persoon bedreigd met een vleesmes. Datzelfde mes richtte hij ook op de agenten die hem wilden aanhouden, maar de roep van de politie om het te laten vallen was genoeg om verdere problemen te voorkomen.

Volledig scherm
De man wees met een vleesmes naar de agenten. © Politieteam Weerijs

Rond 01.50 werd melding gemaakt van een straatroof op de Terheijdenstraat in Breda. De rover was daarna gevlucht in de richting van de Baliëndijk. Agenten die in de buurt aan het surveilleren waren, gingen richting die laatste locatie om te zien of zij de verdachte konden aanhouden. Zij kregen daarbij ook een signalement van de straatrover.

Eenmaal op de Baliëndijk aangekomen zagen de agenten een man lopen die aan de omschrijving voldeed. Voor ze hem konden aanspreken, sloeg de man op de vlucht. De agenten gingen te voet in de achtervolging. De verdachte probeerde via een aantal steegjes te ontkomen aan de politie. Hij probeerde zich ook te verstoppen in een portiek.

Zonder succes. De agenten zagen de man zitten en wilden hem aanhouden. Op dat moment wees hij met een groot vleesmes, dat vermoedelijk ook bij de straatroof was gebruikt, naar de twee agenten. Deze riepen dat hij het moest laten vallen en dat deed de verdachte ook. Daarna werd hij aangehouden.

De agenten hebben de man gefouilleerd. Daarbij vonden ze de spullen die waren buitgemaakt bij de straatroof. De man is overgebracht naar het cellencomplex van de politie.

In samenwerking met indebuurt Breda