Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © anp

Spanjaard rijdt op A16 100 kilometer per uur... te hard

BREDA - Of hij iets mee heeft gekregen van de stikstofdiscussie en bijbehorende mogelijke maatregel om de snelheid op Nederlandse snelwegen te verlagen, is de vraag. Maar een Spanjaard die woensdagavond over de A16 bij Breda reed zou de snelheidsbeperking waarschijnlijk een worst zijn. Tijdens zijn rit naar Brussel reed hij bijna 100 kilometer per uur te hard. 

Agenten met een lasergun hebben waarschijnlijk goed moeten mikken om hem te pakken. De automobilist reed namelijk niet de toegestane 130, maar 233 kilometer per uur. Dat meldt de verkeerspolitie Zeeland-West-Brabant in een tweet. 

De topsnelheid van de Spanjaard was 250 kilometer per uur. Gecorrigeerd komt zijn gemiddelde snelheid uit op 226, wat nog altijd 96 kilometer per uur harder is dan toegestaan. Ter vergelijking: als hij dit tempo had volgehouden tot zijn eindbestemming Brussel, was hij er al in iets meer dan een halfuurtje aangekomen. Wie zich aan de snelheidslimiet houdt, doet er zo’n uur en tien minuten over. 

Zover kwam het niet, dankzij de agenten van de verkeerspolitie. Nadat ze zijn snelheid over een afstand van vier kilometer hadden gemeten, zetten ze de Spanjaard aan de kant. Daar mocht hij direct zijn rijbewijs inleveren. De kans is groot dat de man ook een boete krijgt. De hoogte daarvan bepaalt het Openbaar Ministerie. 

In samenwerking met indebuurt Breda