Slachtoffer dodelijk ongeluk A58 bij Rucphen is 35-jarige man uit Oudenbosch

videoRUCPHEN - Op de A58 ter hoogte van Rucphen is dinsdagochtend omstreeks 04.00 uur een man omgekomen bij een ongeluk. Het gaat volgens de politie over een 35-jarige man uit Oudenbosch.  Een auto reed op de snelweg in de richting van Breda en is door een onbekende oorzaak tegen de achterkant van een vrachtwagen gebotst. 

Vanwege het onderzoek was de rechterrijstrook lange tijd dicht, maar deze is inmiddels weer open. . De politie is op zoek naar een vrachtwagenchauffeur die het ongeluk heeft zien gebeuren. Er zijn volgens de politie geen verdere details bekend over de getuige in kwestie, behalve dat hij Engels sprak tegen de betrokken chauffeur. Hij zou hem erop hebben gewezen dat er een auto achterop zijn vrachtwagen botste.

Er is een blaastest afgenomen bij de betrokken vrachtwagenchauffeur. Het resultaat bleek negatief. De chauffeur is meegenomen naar het politiebureau om een verklaring af te leggen. Het overleden slachtoffer is inmiddels uit de auto gehaald. 

Kleine autobrand

Rond 10.20 uur dinsdagochtend leek het op dat er in de file die ontstond na het ongeluk een tweede ongeluk had plaatsgevonden. Dit bleek echter te gaan om een kleine autobrand in een parkeerhaventje in de buurt van het ongeval. Hierbij raakte niemand gewond en de brandweer had de brand snel geblust.  

Volledig scherm
Dodelijk ongeval A58 Rucphen © Tom van der Put / MaRic Media
  1. Missionaris Jan van Aert (84) uit Huijbergen is een beroemdheid in Taiwan
    PREMIUM
    Interview

    Missiona­ris Jan van Aert (84) uit Huijbergen is een beroemd­heid in Taiwan

    HUIJBERGEN - Aan de thee in het broederhuis van Huijbergen schiet Jan van Aert (84) vol. Na een verblijf van 57 jaar op Taiwanese bodem is de laatste Nederlandse lazarist weer thuis. Maar wat is thuis als je zo lang weg was van je geboortegrond? Jan heeft het er zichtbaar moeilijk mee. Dankbaarheid en heimwee vechten om voorrang. ,,Na al die jaren voelt hij zich meer Chinees dan Nederlander. Zijn hart ligt in Taiwan.”