Volledig scherm
© HVZeeland

‘Slachtoffer autobrand Kloosterzande bekende uit drugsmilieu Antwerpen’

UpdateKLOOSTERZANDE - De dode man die op de Zeedijk in Kloosterzande donderdagavond werd gevonden naast een brandende auto zou een bekende zijn uit het Antwerpse drugsmilieu. Dat melden Belgische media.

Volgens Gazet van Antwerpen gaat het om Raouf B. A. (41) uit Temse, die zich zou hebben beziggehouden met drugszaken. 

‘Een zware jongen met een erg lijvig strafdossier’, schrijft HLN over B.A. Hij wordt gezien als één van de kopstukken van een internationale drugsbende die cocaïne binnensmokkelde vanuit Zuid-Amerika. B.A. zou al op jonge leeftijd in aanraking zijn gekomen met de Belgische justitie. Hij was betrokken bij een overal en geweldsdelicten. Van de rechter moest hij een cursus volgen om zijn agressie te leren beheersen.  In 2014 werd B.A. opgepakt in een groot onderzoek naar een drugslijn tussen Zuid-Amerika en Antwerpen.

Willem Jan Uytdehage van de politie Zeeland kon nog niet bevestigen dat het om B.A. gaat: ,,Het onderzoek is in volle gang. Over de identiteit van de gevonden persoon kunnen we nu nog niks melden. Met de onderzoeksleider is afgesproken dat we pas in een later stadium naar buiten komen en eventueel de hulp in roepen van het publiek.’’ 

De brandweer kreeg donderdagavond rond 22.00 uur een melding van een brandende auto. Naast de auto werd een lichaam gevonden. De weg werd daarna afgezet en er is uitgebreid onderzoek gedaan. De politie heeft twintig rechercheurs op de zaak gezet om meer te weten te komen.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement