Volledig scherm
Schietpartij bij woonwagenkamp in Steenbergen © Christian Traets / MaRicMedia

Slaan met hakbijl: 1250 euro boete voor beschoten woonwagenbewoners in Steenbergen

BREDA - Twee broers die op 16 maart van vorig jaar werden beschoten op het woonwagenkamp in Steenbergen hebben allebei zelf ook een boete gekregen. De twee moeten allebei 1.250 euro betalen, omdat de oudste onder meer met de botte kant van een bijl iemand op z'n rug sloeg. Ook krijgen ze één maand voorwaardelijk cel.

Op het kamp heerste al jaren onrust. De twee broers, van wie er nog één op het kamp zelf woonde, hadden het niet zo op met de andere bewoners en andersom. In de weken voor de schietpartij waren er ook al veel incidenten geweest: bedreigingen en vernielingen.

Die ochtend liep het uit de hand. Er ontstond een knokpartij, waarbij Dirk van P. iemand met een bijl sloeg. Die rende vervolgens naar Patrick M. Hij schoot uiteindelijk in de richting van de broers. Hij werd vorig jaar vrijgesproken, omdat het Openbaar Ministerie hem had verweten 'op' de broers te hebben geschoten, terwijl de rechtbank concludeerde dat de verdachte welbewust naar de grond schoot. Tegen die beslissing loopt nog hoger beroep. Dirk heeft nog altijd een kogel in zijn voet, broer Flip scherven in zijn been.

Tegen de mannen was drie maanden cel geëist. De straf is lager omdat slaan met een klauwhamer niet bewezen is.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom