Volledig scherm
Schietpartij bij woonwagenkamp in Steenbergen © Christian Traets / MaRicMedia

Slaan met hakbijl: 1250 euro boete voor beschoten woonwagenbewoners in Steenbergen

BREDA - Twee broers die op 16 maart van vorig jaar werden beschoten op het woonwagenkamp in Steenbergen hebben allebei zelf ook een boete gekregen. De twee moeten allebei 1.250 euro betalen, omdat de oudste onder meer met de botte kant van een bijl iemand op z'n rug sloeg. Ook krijgen ze één maand voorwaardelijk cel.

Op het kamp heerste al jaren onrust. De twee broers, van wie er nog één op het kamp zelf woonde, hadden het niet zo op met de andere bewoners en andersom. In de weken voor de schietpartij waren er ook al veel incidenten geweest: bedreigingen en vernielingen.

Die ochtend liep het uit de hand. Er ontstond een knokpartij, waarbij Dirk van P. iemand met een bijl sloeg. Die rende vervolgens naar Patrick M. Hij schoot uiteindelijk in de richting van de broers. Hij werd vorig jaar vrijgesproken, omdat het Openbaar Ministerie hem had verweten 'op' de broers te hebben geschoten, terwijl de rechtbank concludeerde dat de verdachte welbewust naar de grond schoot. Tegen die beslissing loopt nog hoger beroep. Dirk heeft nog altijd een kogel in zijn voet, broer Flip scherven in zijn been.

Tegen de mannen was drie maanden cel geëist. De straf is lager omdat slaan met een klauwhamer niet bewezen is.

 1. Bewoners Sint Elisabeth wonen tijdelijk op Vrederust in Halsteren: ‘het is hier gezellig’
  PREMIUM

  Bewoners Sint Elisabeth wonen tijdelijk op Vrederust in Halsteren: ‘het is hier gezellig’

  HALSTEREN - Ze hebben het geschoten, daar op het dakterras van de Bosgaard. Groen uitzicht en over de laan komt altijd wel volk voorbij. Annie Nouwens zit eerste rang. ,,Vooral 's avonds zitten we hier vaak.'' Anneke Luijkx is nog aan het uitpuffen. Ze net met de scootmobiel naar buiten geweest. ,,Bijna tot aan de Sprenge.'' Mia Lagendijk heeft haar als vrijwilligster op het tochtje vergezeld. ,,Volgende week gaan we weer een stukje verder.'' Plonie van de Heuvel zit ook aan het tafeltje en is meer dan tevreden over de nieuwe huisvesting. ,,Het is hier amicaal, gezellig onder elkaar. Dat had ik daar veel minder.''
 2. Scouts uit Bergen op Zoom en Roosendaal vertrekken naar World Jamboree
  BN DeStem

  Scouts uit Bergen op Zoom en Roosendaal vertrekken naar World Jamboree

  BERGEN OP ZOOM - Het was een kort nachtje voor Britt van de Watering uit Bergen op Zoom en Laura en Beau Vink uit Roosendaal. Al om vier uur ‘s nachts verzamelen ze bij de Bergse Boulevard met troep Bokkenpootjes bij de bus naar Brussel. Allemaal dragen ze de Nederlande scouting-outfit: rode blouse en de das met de speciale ‘dasklomp’. Vanuit Brussel vliegen ze naar Amerika om in West Virginia de Wereld Jamboree bij te wonen.
 3. Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheuvelse familie Van Gastel
  PREMIUM

  Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheu­vel­se familie Van Gastel

  Terwijl heel Kaatsheuvel probeert het dagelijkse leven na de bevrijding weer een beetje op te pakken, krijgt de oorlog voor de familie Van Gastel nog een heel bijzonder staartje. In hun huis aan de Hoofdstraat worden tientallen Canadese militairen ingekwartierd, veelal officieren. Die blijven er in wisselende samenstellingen tot mei 1945. Het gezin met dertien kinderen, woont al die tijd in de kelder van het huis.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom