Schoten gelost bij ruzie in Breda.
Volledig scherm
Schoten gelost bij ruzie in Breda. © MaRicMedia/Perry Roovers

Schietpartij Konijnenberg in Breda: ‘Slachtoffer ruimt mensen op voor geld’

BREDA - De 37-jarige Bredanaar die beschuldigd wordt van betrokkenheid bij een schietincident op 25 juli op de Konijnenberg, kwam tijdens een voorbereidende zitting van de rechtbank met een opmerkelijke uitspraak: ,,Ik meende dat ik mij moest verdedigen tegen iemand die illegaal in ons land verblijft en voor geld mensen opruimt.”

Verdachte M.N. beroept zich dus op voorhand op noodweer. Hij zou het vuurwapen alleen hebben gebruikt om het slachtoffer schrik aan te jagen. Hij zou ook niet in de richting van de man hebben geschoten, al werd die wel in een van zijn benen getroffen. 

 N., die nu vastzit in Vught, wordt poging tot doodslag en bedreiging met een vuurwapen ten laste gelegd. De achtergrond van het voorval is niet bekend.

Het wachten is nog op de rapportage van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) en het eind proces-verbaal. Zijn advocaat Menno Bunsma vroeg de rechtbank niet om de voorlopige hechtenis van zijn cliënt te schorsen, gezien op dit moment nog de zwaarte van de beschuldigingen.

Op de plaats delict werden hulzen en patronen gevonden, maar toen de politie arriveerde waren betrokkenen nergens te bekennen. Technisch onderzoek leidde enkele dagen later tot aanhouding van de verdachte uit Breda.

In samenwerking met indebuurt Breda