Volledig scherm
De politie onderzoekt de omgeving na meldingen van een schietpartij in Vlissingen. © Frans Bosscha

Schietpartij gemeld in Vlissingen; twee verdachten aangehouden

UpdateVLISSINGEN - De politie heeft dinsdagavond onderzoek gedaan naar aanleiding van meldingen van een schietpartij op het Van Houtenplein in Vlissingen. Een man werd met lichte verwondingen afgevoerd; volgens de politie was zijn letsel niet veroorzaakt door schoten, maar vermoedelijk door een scherp voorwerp.

De mogelijke aanleiding van het incident, dat rond 21.15 uur plaatsvond, was volgens de politie een conflict eerder op de avond. Een twintigjarige verdachte werd aangehouden; omdat hij mogelijk een vuurwapen bij zich had, werd hij via een zogenaamde uitpraatprocedure uit zijn auto gehaald. De man werd naar Torentijd gebracht, zijn auto werd in beslag genomen. 

Enige tijd later werd ook een tweede persoon aangehouden. Agenten waren in de omgeving aan het zoeken naar verdachten en naar wapens.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Voorronde NK biertappen in Sint Jansteen is als de Formule 1
    PREMIUM

    Voorronde NK biertappen in Sint Jansteen is als de Formule 1

    SINT JANSTEEN - Als je twintig jaar een café hebt, wil dat nog niet altijd zeggen dat je een mooie pint bier kunt tappen. Daniella de Kind (50) van café Lazarus in Sint Jansteen gooide dinsdag in haar eigen kroeg alles in de strijd bij de voorronde van het NK biertappen, net als negentien andere toptappers uit Zeeland gingen voor een landelijke finaleplaats. Die is voor Prosper Minnaert van eetcafé Desafinado in Middelburg.