Volledig scherm
Het vuurwapen. © Politie

Sabel, vuurwapen en drugs in auto van tweetal uit Bergen op Zoom, aangehouden in Roosendaal

ROOSENDAAL - De politie heeft woensdagavond op de Hoogstraat in Roosendaal twee mannen aangehouden omdat zij amfetamine, een sabel en een doorgeladen vuurwapen in hun auto hadden liggen.

Omdat het duo op pad was in een huurauto van een bedrijf dat bekend staat om banden met criminelen, werden ze ter controle aan de kant gezet. De politie kreeg nog meer argwaan toen de twee zich niet konden legitimeren. Daarom fouilleerden de agenten de twee mannen.

De bijrijder uit Bergen op Zoom (29) had amfetamine op zak. In de auto werd daarna het doorgeladen vuurwapen gevonden. Direct is ook de bestuurder (24), ook uit Bergen op Zoom, opgepakt. Na verder onderzoek kwam er ook nog een sabel uit de wagen. De wapens zijn in beslag genomen en de twee zitten vast. Er volgt verder onderzoek.

Naar aanleiding van de vondst van het vuurwapen zijn er in de avond nog twee woningen in Bergen op Zoom doorzocht. Daar is niets meer aangetroffen.

 1. Canadees schoolkoor bezoekt Bergen op Zoom
  video

  Canadees schoolkoor bezoekt Bergen op Zoom

  BERGEN OP ZOOM - Wat ging er door het hoofd van de Canadese militairen die in de Tweede Wereldoorlog naar Europa kwamen om te vechten? ,,Waarom besloten ze om te gaan vechten? Wat waren hun verwachtingen voor de toekomst?” Dat schoot Mark de Robertis als eerste binnen toen hij de Canadese begraafplaats in Bergen op Zoom zag. De Canadese tiener was een van de tachtig mensen die woensdag het ereveld bezochten. Een koor, samen met hun ouders, afkomstig van jongensschool Crescent School in Toronto.
 2. ‘Bergse raad gepasseerd in financiële afwikkeling afbouw Eventum’

  ‘Bergse raad gepasseerd in financiële afwikke­ling afbouw Eventum’

  BERGEN OP ZOOM - Als college van B & W zelfstandig 1,1 miljoen euro extra uittrekken voor de afbouw van Eventum, zonder de raad om krediet te vragen, kan absoluut niet door de beugel. Dat vinden D66, Lijst Linssen, SP, PvdA en Samen 0164. Een ingediende motie van treurnis tegen het college haalde het deze week niet tijdens de begrotingsvergadering. Wel komt er een debat over hoe in de toekomst gehandeld moet worden in soortgelijke situaties.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom