Volledig scherm
© Politie

Roemeense inbreker (36) steekt te voet A17 over op de vlucht voor politie

ZEVENBERGSCHEN HOEK - Aan de Binnenmoerdijksebaan in Moerdijk heeft de politie maandagmiddag met hulp van een politiehond een man aangehouden die wordt verdacht van inbraak. De man, een 36-jarige Roemeen zonder vaste woon- of verblijfplaats, was op de vlucht geslagen nadat hij op heterdaad was betrapt in een woning aan de Moerdijkseweg in Zevenbergschen Hoek.

De politie kreeg maandag rond 16.30 uur een melding van een woninginbraak aan de Moerdijkseweg van de bewoner die de verdachte op heterdaad had betrapt. De bewoner zette de achtervolging in en waarschuwde ondertussen de politie. De verdachte vluchtte in eerste instantie op de fiets, maar werd door zijn achtervolger klemgereden, waarna hij te voet verder vluchtte en de A17 overstak. De bewoner verloor hem uit het oog.

De gewaarschuwde politie zette het gebied af waar de man zich mogelijk schuilhield. Met een politiehond kon de verdachte vervolgens worden opgespoord. Hij bleek zich te hebben verstopt aan de slootkant van een bosperceel aan de Binnenmoerdijksebaan.

De verdachte werd overgebracht naar het ziekenhuis en later naar een politiecel in Breda. Het is niet bekend of de man letsel had opgelopen bij zijn acties.

Volledig scherm
© Politie
 1. Hoge opbrengst 'Cars against cancer' Moerdijk
  PREMIUM
  video

  Hoge opbrengst 'Cars against cancer' Moerdijk

  MOERDIJK - 'Cars against cancer' heeft zaterdag 1.262,50 euro opgeleverd. Dat is een hoop meer dan waar organisator Richard Smits op had gehoopt: ,,Met 1.000 euro was ik al tevreden geweest", zei hij na afloop. Het evenement was aan de Moerdijkse Haven, waar honderden autoliefhebbers met hun voertuigen kwamen om te kijken en om bekeken te worden. Naast een handjevol klassiekers waren het vooral uitgebouwde, opgevoerde, verlaagde en anders gepimpte auto's wat de klok sloeg. Maar de auto's waren maar bijzaak deze middag.
 2. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
  PREMIUM
  Mijn bevrijding

  Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

  BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.