Volledig scherm
© Thinkstock

Rechtbank oordeelt over dronken schutter: geen poging tot doodslag op de Hekoord in Breda

BREDA - Ook de rechtbank in Breda ziet geen poging tot doodslag in het schietincident op 30 maart op de Hekoord in Breda. Net als de officier van justitie vindt de rechtbank dat er sprake is van een bedreiging en verboden wapenbezit. 

Ook de eis van de officier vindt de rechtbank prima en die werd daarom ook opgelegd: acht maanden cel, waarvan vijf voorwaardelijk. 

Stijn S., de 27-jarige schutter, had die nacht behoorlijk gedronken en kreeg bij thuiskomst mot met buurtgenoten. Daarop rende hij zijn huis in en pakte het pistool. Hij schoot daarmee naar eigen zeggen bewust in de lucht om te waarschuwen. Omdat er niet gericht op zijn buren is geschoten sprak de rechtbank hem vrij van de verweten poging tot doodslag, die nog wel was ten laste gelegd.

  1. Laaggeletterden nemen BN DeStem onder de loep: ‘Best moeilijk’
    PREMIUM

    Laaggelet­ter­den nemen BN DeStem onder de loep: ‘Best moeilijk’

    BREDA - Voor de meeste mensen is lezen en schrijven net zo vanzelfsprekend als ademhalen. Toch leven er in Nederland zo’n 2,5 miljoen laaggeletterden. Voor deze mensen is het invullen van een simpel formulier soms extreem moeilijk. Om hier wat aan te doen is er nu het Taalpanel Breda. Deze groep ex-laaggeletterde ervaringsdeskundigen keuren teksten op leesbaarheid. Om te testen hoe ze dat precies doen nam het panel een tekst onder de loep van BN De Stem.

In samenwerking met indebuurt Breda