Volledig scherm
© Thinkstock

Rechtbank matst drugsdealer uit Zegge

ZEGGE/BREDA - De rechtbank in Breda vindt het voorstel van de officier van justitie om drugsdealer Achraf el-H. (23) uit Zegge te matsen een goed idee. De man krijgt daarom een celstraf van twee jaar, waarvan één voorwaardelijk, én een boete van 13.968 euro.

Quote

De man krijgt een celstraf van twee jaar, waarvan één voorwaarde­lijk, én een boete van 13.968 euro

Die boete staat gelijk aan de waarde van de twee auto’s en het cashgeld dat de politie bij de Zeggenaar in beslag nam. 

Door die boete ziet het Openbaar Ministerie ervan af om de winst die El-H. maakte met drugshandel te gaan plukken. ,,Dan blijft hij tot in lengte van dagen moeten betalen’’, zei de aanklager. ,,Dat gaat hem niet helpen zijn leven op orde te brengen.’’ De rechtbank volgde dinsdag bij de uitspraak die stelling.

176.000 pillen

El-H. werd op 11 oktober gepakt door de politie. Hij had vijf kilo wiet in bezit en 176.000 xtc-pillen. Omdat de man een verder blanco strafblad had, uit een goed milieu komt en nu lijkt in te zien dat hij verkeerd bezig is geweest, kwam justitie tot de praktische oplossing. De creatieve afdoening scheelt ook een duur proces om het verdiende geld terug te eisen.

  1. Ondanks mooie weer is het rustig in natuurgebieden:  ‘Op een regenachtige zaterdag is het nog drukker’
    PREMIUM

    Ondanks mooie weer is het rustig in natuurge­bie­den: ‘Op een regenachti­ge zaterdag is het nog drukker’

    WEST-BRABANT Een hardloopster dribbelt even op haar plaats om een voetganger op gepaste afstand te laten passeren. Verderop houdt een wandelaarster met hond haar pas in om niet te dicht bij een andere voetganger te komen. Hou afstand. Die oproep is ontelbare keren herhaald, maar niet voor niets. Het besef lijkt ingedaald dat we alleen samen de strijd tegen het coronavirus kunnen winnen.