Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Pool met bivakmuts op geeft pakketten met mogelijk verboden middelen af in Breda

BREDA - Een 27-jarige Poolse man is dinsdag in Rotterdam aangehouden omdat hij maandagmiddag in Breda pakketten met mogelijk verboden middelen af had gegeven bij een pakketpunt. De Pool droeg tijdens het afleveren van de pakketten een bivakmuts.

In de Bredase Moerwijk kwam de man rond 14.00 uur met een bivakmuts op de pakketjes afleveren bij een winkel. De winkeleigenaar vermoedde dat er drugs in de pakketten zat en belde de politie. Naar aanleiding van camerabeelden werd het signalement van de man duidelijk. Ook was het kenteken te zien van zijn auto.

41 pakketten

Een dag later werd het voertuig rond 12.00 uur in Rotterdam gezien op de Dordtsestraatweg waar de auto werd gecontroleerd. Er werden in totaal 41 pakketjes gevonden met dezelfde soort inhoud als in Breda. Uit testen moet nog blijken om welke middelen het gaat, volgens de politie zijn het vermoedelijk stoffen die vallen onder de geneesmiddelenwet. 

De verdachte is overgedragen aan de politie in de regio Zeeland-West-Brabant en zit momenteel vast voor verhoor en verder onderzoek. De 41 pakketten zijn inbeslaggenomen.

In samenwerking met indebuurt Breda