Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto van Camping Fort Oranje, ter illustratie. © ANP

Pool en Litouwer verdacht van ‘poging doodslag op voormalig Fort Oranje’

BREDA/RIJSBERGEN - Een 34-jarige Poolse man, destijds verblijvend op Fort Oranje in Rijsbergen, zou het slachtoffer zijn geworden van een poging hem van het leven te beroven. Hij kreeg een wapen op zich gericht, werd in een nekklem genomen en vervolgens zes keer in zijn rug gestoken. Althans, dat is hetgeen de twee verdachten, een 28-jarige Pool en een 34-jarige Litouwer, ten laste wordt gelegd.

De poging doodslag vond plaats op 6 juli 2015. De aanleiding zou in de relationele sfeer liggen. Dat de strafrechtelijke behandeling zo lang op zich heeft laten wachten, heeft mede te maken met verwarring over de wisselende verblijfplaatsen van de twee mannen. De vraag is of beiden wel persoonlijk een dagvaarding in hun eigen taal hebben ontvangen. Ze zijn verstuurd naar het adres van een caravan op Fort Oranje, die er natuurlijk niet meer staat. Ook zou het mogelijk naar Rozendaal in plaats van naar Roosendaal verzonden zijn. Daarnaast zijn de dagvaardingen verzonden naar adressen in Polen en Litouwen, maar die gegevens stammen uit 2015.

  1. Coach ex-prostituees: ‘Het is keihard. Maar er is een uitweg’
    PREMIUM

    Coach ex-prostitu­ees: ‘Het is keihard. Maar er is een uitweg’

    BREDA - De seksbranche tiert welig. Onzichtbaar en vaak duister in de huiselijke sfeer of hotelkamer. Prostituees hebben vaak moeite om te stoppen. Ze vinden in Joukje Welman van Instituut Maatschappelijk Werk (IMW) in Breda een stevig baken van hulp en zorg. Sinds de oprichting van het regionaal uitstapprogramma prostituees (RUPS) in 2015 heeft ze liefst 168 prostituees in de Baronie (Breda, Oosterhout en Etten-Leur) op weg geholpen.

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
7567 stemmen