Volledig scherm
Politieactie op de snelweg. © @PolitieactieZWB

Politiewagens rijden maandag 66 km/u vanwege pensioenacties, verkeershinder verwacht vanuit Breda

BREDA - Vanwege de pensioenacties komende maandag wordt er vanuit Breda verkeershinder verwachting richting Den Haag. Verschillende dienstvoertuigen van de politie rijden vanuit het hele land die ochtend in estafettevorm naar het Malieveld. 

De zwaan-kleef-aan actie start maandagochtend tijdens de spits om 08.30 uur op het Chasséveld in Breda. Vanaf daar rijden de wagens in estafettevorm met 66 kilometer per uur richting Den Haag. Die snelheid is een symbolische verwijzing naar de pensioenleeftijd die op 66 jaar moert blijven volgens de stakers. 

Door deze actie wordt er vooral verkeershinder verwacht op de A16 en in de binnenstad van Breda. De brandweer steunt de acties ook door de andere deelnemers uit te zwaaien op de Tramsingel. 

  1. Coach ex-prostituees: ‘Het is keihard. Maar er is een uitweg’
    PREMIUM

    Coach ex-prostitu­ees: ‘Het is keihard. Maar er is een uitweg’

    BREDA - De seksbranche tiert welig. Onzichtbaar en vaak duister in de huiselijke sfeer of hotelkamer. Prostituees hebben vaak moeite om te stoppen. Ze vinden in Joukje Welman van Instituut Maatschappelijk Werk (IMW) in Breda een stevig baken van hulp en zorg. Sinds de oprichting van het regionaal uitstapprogramma prostituees (RUPS) in 2015 heeft ze liefst 168 prostituees in de Baronie (Breda, Oosterhout en Etten-Leur) op weg geholpen.

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
7562 stemmen