Politieactie op de snelweg.
Volledig scherm
Politieactie op de snelweg. © @PolitieactieZWB

Politiewagens rijden maandag 66 km/u vanwege pensioenacties, verkeershinder verwacht vanuit Breda

BREDA - Vanwege de pensioenacties komende maandag wordt er vanuit Breda verkeershinder verwachting richting Den Haag. Verschillende dienstvoertuigen van de politie rijden vanuit het hele land die ochtend in estafettevorm naar het Malieveld. 

De zwaan-kleef-aan actie start maandagochtend tijdens de spits om 08.30 uur op het Chasséveld in Breda. Vanaf daar rijden de wagens in estafettevorm met 66 kilometer per uur richting Den Haag. Die snelheid is een symbolische verwijzing naar de pensioenleeftijd die op 66 jaar moert blijven volgens de stakers. 

Door deze actie wordt er vooral verkeershinder verwacht op de A16 en in de binnenstad van Breda. De brandweer steunt de acties ook door de andere deelnemers uit te zwaaien op de Tramsingel. 

 1. Politie vindt 55.000 euro en kilo's harddrugs bij arrestatie in Breda

  Politie vindt 55.000 euro en kilo's harddrugs bij arrestatie in Breda

  BREDA - De flinke politie-actie vrijdagavond in Breda heeft 55.000 euro en kilo's aan harddrugs opgeleverd. De politie had daarbij waarschuwingsschoten gelost. Een arrestatieteam viel een woning aan de Middellaan in Breda binnen en eerder werd een auto op de A58 tot stilstand gebracht. In een verborgen ruimte van de auto vond de politie een tas met geld, ongeveer 15.000 euro, en een tas met ongeveer vijf kilo MDMA. In de woning werd nog veel meer gevonden. In totaal zijn drie mannen aangehouden.
 2. Families mogen eindelijk weer op bezoek over de grens: ‘Het voelde bizar ze niet te mogen zien’
  PREMIUM

  Families mogen eindelijk weer op bezoek over de grens: ‘Het voelde bizar ze niet te mogen zien’

  OUDENBOSCH/ACHTMAAL - Na elkaar weken, soms maanden, niet gezien te hebben, kwam vrijdagavond eindelijk het verlossende woord voor families die deels in België en deels in Nederland wonen. Pieter de Crem, Belgische Minister van Binnenlandse Zaken deelde het heugelijke nieuws dat familiebezoek over de grens vanaf zaterdag weer mag. ,,Iedereen is in de wolken", vertelt Hielke van Klinken-Maagdenburg.

In samenwerking met indebuurt Breda