Politiehelikopter met panne bij Westdorpe krijgt hulp van broer

videoWESTDORPE - Wie zondagmiddag door de polder bij de Axelse Vlakte in Westdorpe reed moet raar hebben opgekeken: hier stonden twee politiewagens én twee politiehelikopters.

Eén van de helikopters had een surveillancevlucht boven Zeeuws-Vlaanderen gehouden vanwege recente straatraces. Maar rond 17.00 uur ontstond er een technisch mankement en moest de helikopter aan de grond gezet worden. Er was sprake van een voorzorgslanding, niet van een noodlanding.

Een monteur werd vanaf Schiphol ingevlogen met een tweede politiehelikopter. Deze landde naast zijn broertje op de Gemeenschappelijkeweg in Westdorpe. Nadat de reparatie was voltooid en de overtrekkende regenbuien weg waren, zijn beide helikopters terug naar de basis bij Schiphol gevlogen.

De verkeerspolitie had de weg tijdelijk afgezet.

Twee politiehelikopters en twee politieauto's in Westdorpe.
Volledig scherm
Twee politiehelikopters en twee politieauto's in Westdorpe. © HVZeeland
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De visserij verantwoordelijk voor minder kreeft? ‘Dat is wel erg kort door de bocht’

    De visserij verantwoor­de­lijk voor minder kreeft? ‘Dat is wel erg kort door de bocht’

    YERSEKE - De visserij verantwoordelijk stellen voor de sterke daling van het aantal kreeften in de Oosterschelde is wel erg kort door de bocht, vindt vissersvereniging OWV. Bioloog Peter van Bragt komt tot die conclusie in een opiniestuk op natuurwebsite Nature Today. ,,Een boude uitspraak als je beseft dat wetenschappelijk onderzoek naar de kreeftenstand ontbreekt”, zegt Ida Sinke, voorzitter van OWV.