Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Frans Bosscha

Politie houdt drie mannen aan met auto's met valse kentekenplaten

In het weekend heeft de politie een man uit Etten-Leur (30), een 56-jarige Belg en een man (31) uit Oudenbosch aangehouden, omdat zij alle drie reden met een auto met valse kentekenplaten. De kentekenplaten en de auto's zijn in beslag genomen.

Zaterdag ziet de politie op de A16 een auto met valse kentekenplaten rijden en houden de bestuurder uit Etten-Leur aan. De auto bleek uit België te komen en was al twee maanden niet geregistreerd op naam. Daarvoor krijgt de bestuurder een bekeuring. Hij moet binnen veertien dagen aantonen dat het zijn auto is. Hij krijgt ook een boete omdat de auto niet verzekerd is. Hij kan zich niet legitimeren, wat hem ook geld kost. 

In de nacht van zaterdag op zondag zet de politie op de A27 bij Oosterhout een auto aan de kant, omdat ze in het politiesysteem zien dat de auto al in november vorig jaar geëxporteerd was. De auto staat op niemands naam en de 56-jarige Belg krijgt een boete voor valse kentekenplaten en een ongeregistreerde auto. Ook hij krijgt veertien dagen de tijd om te bewijzen dat de auto wel van hem is. 

Zondag rond het middaguur hielden agenten in Oud-Gastel een 31-jarige man uit Oudenbosch aan, omdat hij in een gestolen auto reed met valse kentekenplaten. De man moest net als de andere twee bestuurders de auto en kentekenplaten inleveren. Ook is hij aangehouden voor heling.