Politie deelt beelden van groep die agenten belaagt en beledigt in Breda

VIDEOBREDA - De politie heeft woensdag beelden vrijgegeven waarop te zien is hoe een groep van zes jongens een aantal agenten belaagt en beledigt. De beelden werden op vrijdagavond 14 september gemaakt in winkelcentrum Hoge Vucht in Breda-Noord. Twee jongens (18 en 19) uit Breda werden toen, onder hevig verzet, aangehouden.

Agenten arriveerden die vrijdag rond 19.30 uur bij een supermarkt in het winkelcentrum in Breda. Zij waren opgeroepen omdat een minderjarige supermarktmedewerker door twee minderjarige jongens werd geschopt en geslagen.

Op het moment dat de politieagenten met een van de ouders van het slachtoffer spraken, ging het mis. De groep jongeren kwam voor de deur staan. Aan hen werd gevraagd om daar weg te gaan, zodat het gesprek ongestoord gevoerd kon worden.

Recalcitrant en agressief

Daar gaven de jongens geen gehoor aan. In tegendeel: ze stormen naar binnen, valt te zien op de beelden. ,,Ze bleven zich recalcitrant en agressief opstellen en ze scholden een collega uit", meldt de politie woensdag. Na meerdere malen gevorderd te zijn, werd een van de jongens aangehouden. Daarop viel de rest van de jongens de agenten nogmaals aan.

De tweede jongen werd later op straat aangehouden. Beide verdachten zijn ingesloten voor verhoor. De recherche doet verder onderzoek naar het incident.

Volledig scherm
Een still uit de video. © Politieteam Weerijs

Opvallend, veelbesproken of grappig nieuws van BN DeStem ontvangen via WhatsApp? Dat kan: stuur BN AAN naar 06-10141812. Je ontvangt geen bevestiging, maar bent dan wel aangemeld voor onze WhatsApp-service en je zult meerdere keren per dag een berichtje van ons ontvangen. 

  1. Oh N.A.C, the Yellow Army, we’re gonna win today
    COLUMN

    Oh N.A.C, the Yellow Army, we’re gonna win today

    In de Grote Kerk sprak ik woensdag na de Vuelta-presentatie met onze Spanje-correspondent Edwin Winkels. Allemaal leuk en aardig dat de Ronde van Spanje in 2020 naar Breda komt, maar al snel ging het over een memorabele avond eind 2017 in café De Bommel. Daar was Winkels te gast bij de voetbalshow Bier & Ballen, evenals de toenmalige NAC-sterspeler Manu Garcia. Op het podium zongen ze samen ‘Jé, Jé, Jé, Jé Arriba NAC’, oftewel Hup NAC in het Spaans.

In samenwerking met indebuurt Breda

poll

'Als NAC zaterdag niet wint van FC Groningen kan het handhaving vergeten'

'Als NAC zaterdag niet wint van FC Groningen kan het handhaving vergeten'

  • Eens (88%)
  • Oneens (12%)
3987 stemmen