Volledig scherm
De verlamde hond lag pal in de brandende zon. © Politie Dongemond

Oververhitte hond gered uit achtertuin Raamsdonksveer

RAAMSDONKSVEER - Een hond is maandagmiddag gered uit de achtertuin van zijn baasje in Raamsdonksveer. Hij lag daar in de volle zon, kon zich niet verplaatsen en was oververhit geraakt. De politie en dierenarts hebben hem naar de dierenkliniek gebracht om af te koelen. 

De melding kwam in de middag binnen bij de politie. Toen ze gingen kijken, troffen ze de hond ernstig versuft en oververhit aan. De hond was sinds kort verlamd geraakt aan zijn poten en kon daarom niet bij zijn drinkbak die twee meter verderop onder de parasol lag. De schaduw opzoeken kon daarom ook niet meer en het baasje was op z'n werk. 

Afkoelen

De politie schakelde de dierenarts in. Terwijl de dierenarts onderweg was, klommen de agenten over de schutting. Ze hebben de drinkbak dichterbij gezet en een doek gespannen vanaf de parasol naar de schutting. De poten en nek van de hond koelden ze met natte handdoeken. 

Toen de dierenarts arriveerde, mat hij een lichaamstemperatuur van 41,5 graden. Een lichaamstemperatuur van 42 graden en hoger kan bedreigend zijn. De agenten schroefden meteen een deel van de schutting los en hebben de hond op een brancard vervoerd naar de dierenkliniek. 

Daar is de hond verder afgekoeld en het gaat nu naar omstandigheden beter met het beestje. De eigenaar krijgt een boete en er zijn afspraken gemaakt over de zorg voor de hond.