Volledig scherm
politie stock politieagent © Stock

Op vlucht geslagen automobilist zorgt voor hoop consternatie in Breda

BREDA - Een 19-jarige automobilist heeft donderdagavond voor een hoop consternatie gezorgd in Breda. Hij had geen geldig identiteitsbewijs  en sloeg op de vlucht voor de politie. Uiteindelijk kon hij bij zijn woning worden aangehouden.

Agenten zagen rond 18.30 uur op de Emerparklaan dat de man rechts inhaalde. Daarop werd hij aan de kant gezet. De man sloeg echter te voet op de vlucht nadat hij aangaf geen identiteitsbewijs te hebben. Samen met een diensthond werd door de politie de achtervolging ingezet.

Agressief

Via de meldkamer kwamen de agenten erachter dat de man in Breda-Noord bleek te wonen. Toen ze even later aanbelden bij zijn woning kwam de jongeman agressief op de agenten af gelopen.

Als klap op de vuurpijl begonnen twee vrienden van de man zich ook met de situatie te bemoeien. Eén van hen, eveneens een 19-jarige Bredanaar, beledigde de agenten.

Aanhoudingen

Uiteindelijk werden met behulp van de hondengeleider twee mannen opgepakt: de 19-jarige automobilist (voor het niet hebben een wettig identiteisbewijs en belediging) en zijn evenoude kompaan die zich met de situatie ging bemoeien (voor belediging).

  1. Woning Ed Nijpels leeggeroofd tijdens vakantie: ‘Zo veel emotionele waarde bij verdwenen spullen’

    Woning Ed Nijpels leegge­roofd: ‘Ook cadeaus die ik heb gekregen bij mijn afscheid als burgemees­ter van Breda'

    Oud-politicus Ed Nijpels (69) is afgelopen weekend tijdens zijn vakantie in Italië opgeschrikt door tientallen appjes en belletjes. In zijn huis aan een gracht in Amsterdam bleek ingebroken. En goed ook. Tientallen spullen zijn weg, waaronder veel afscheidscadeaus en herinneringen uit zijn tijd als burgemeester van Breda en commissaris van de koningin in Friesland. ,,Ik hoop dat ze het troep vinden en het ergens weer opduikt.”

In samenwerking met indebuurt Breda