Volledig scherm
De politieactie bij Steenbergen. © Twitter wa_tholen02

Minderjarige vluchtelingen die uit vrachtwagen sprongen op A4 opgepakt bij Moerstraten

MOERSTRATEN - De zeven vluchtelingen die woensdag uit een vrachtwagen sprongen op de A4 tussen Steenbergen en Tholen zijn woensdagavond nog allemaal aangehouden.

Het gaat om zeven minderjarigen. Zij zijn allemaal in de buurt van Moerstraten aangehouden en direct naar het asielzoekerscentrum in Ter Apel gestuurd. De politie zocht enkele uren naar de illegalen, met onder meer een helikopter.

Het was de derde keer binnen 24 uur dat zoiets in de regio gebeurt. Dinsdag werden tien vluchtelingen aangehouden vlakbij Ossendrecht. Woensdag werden drie vluchtelingen van een groep van vijf opgepakt omdat zij uit een vrachtwagen sprongen.

Ooggetuige

Rijinstructeur John van den Kieboom zag voor zijn neus gebeuren hoe de vluchtelingen uit de vrachtwagen sprongen. ,,Dit was een hele rare gewaarwording. De groep klom door een ontzettend klein gat. Bijna zo klein als een A4'tje. Ik vermoed dat de vrachtwagenchauffeur ze doorhad want hij minderde al vaart in de bocht onder de fietsbrug", vertelt hij.

,,Binnen een fractie van een seconde waren ze weg. Het ging zo snel dat ik zelf maar twee personen zag - ik weet niet of het mannen of vrouwen waren." De groep rende via de dijk naast de snelweg de polders in. Maar beter, volgens Van den Kieboom: ,,Op de snelweg was het erg druk. Oversteken was levensgevaarlijk."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom