Volledig scherm
stockadr stockpzc justitie rechtbank rechter gerechtshof rechtspraak © Thinkstock

Minder straf voor Willebrordse stalker vanwege knipperlichtrelatie

SINT WILLEBRORD/BREDA - Stalker Bennie van B. uit Sint Willebrord heeft minder straf gekregen dan was geëist, omdat zijn ex, die inmiddels weer zijn partner zou zijn, soms dubbele signalen aan hem gaf. Bovendien was hun knipperlichtrelatie toch al ingewikkeld. 

Tegen Van B. was een jaar cel geëist, waarvan drie voorwaardelijk. Hij kreeg donderdag van de Bredase rechtbank maar een halfjaar cel, waarvan één voorwaardelijk. Ook omdat de eis toch al hoog was, in vergelijking met straffen die doorgaans worden opgelegd.

Gebiedsverbod

Quote

Ze kunnen niet met en niet zonder elkaar. Dat ziet zelfs iedereen in hun omgeving

Lars Langenberg, advocaat

De knipperlichtrelatie die de twee hebben zal er met de opgelegde straf echter niet simpeler op worden. De rechter legde namelijk ook een gebiedsverbod op voor een straal van 500 meter rondom de woning van de vrouw. Willen ze elkaar weer ontmoeten, mag dat niet bij haar thuis.

De man had zelf ontkend dat hij haar stalkte, hoewel hij talloze berichten stuurde en veel belde. ,,Maar ik hou van haar. En zij van mij’’, had de man gezegd. De twee leven volgens zijn advocaat Lars Langenberg dan ook in een ‘zelfdestructieve relatie’. ,,Ze kunnen niet met en niet zonder elkaar. Dat ziet zelfs iedereen in hun omgeving.''