Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Meisje (17) geslagen en bedreigd door drugsverslaafde vriend, maar: ‘Ik vertrouw hem voor 200 procent’

BREDA - Een meisje van 17 wordt bedreigd en mishandeld door haar vriend, een 30-jarige Bredanaar. De man heeft een lange geschiedenis van misdrijven en vergeefse behandelingen voor zijn drugsverslaving. ,,Maar”, verklaart het slachtoffer vol overgave: ,,Mijn vertrouwen in hem is 200 procent terug.”

Minder compassie met hem heeft de officier van justitie. Zij eist 8 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk. Plus onder meer opname in een zorginstelling en toezicht van de reclassering. 

De verdachte geeft toe dat hij fout zat. ,,Door een overdosis medicatie en drugs heb ik dingen gedaan waar ik totaal niet trots op ben”, zegt hij tegen de rechters. Hij vertelt dat hij in een psychose verkeerde toen hij zijn vriendin bedreigde en mishandelde.

De voorvallen hadden plaats in de nacht van 14 of 15 februari. Het loopt uit de hand als hij op de telefoon van zijn vriendin dingen ziet die hem niet bevallen. Volgens het slachtoffer smijt hij de telefoon tegen haar aan. Vervolgens drukt hij met kracht een kussen op haar hoofd. 

Polsen doorsnijden

Ze wil vluchten. Hij doet de woning op slot. Naar zijn zeggen om te voorkomen dat ze alleen door de stad zou gaan dwalen. Hij bedreigt haar: ,,Als ik door jou vast kom te zitten, ben jij de eerste op mijn lijstje”. En ook: ,,Moet ik je polsen anders door gaan snijden?” Het meisje sluit zich huilend en angstig op in de badkamer. Daar belt ze haar moeder en die alarmeert de politie.

Onder ede houdt het inmiddels 18-jarige slachtoffer vast aan haar aangifte. Maar ze trekt haar schadevordering in. Ze vergeeft haar vriend. Ze gelooft oprecht dat het toch tot een goede relatie kan komen. 

Quote

Door een overdosis medicatie en drugs heb ik dingen gedaan waar ik totaal niet trots op ben

Verdachte

Ondanks zijn langdurige drugsverslaving en alles wat er is gebeurd. De Bredanaar heeft een batterij aan vermogensdelicten op zijn kerfstok en kampt met persoonlijkheidsstoornissen. In 2018 en 2019 komt hij 83 keer voor in de politieregisters. Dat weerhoudt het keurige meisje er niet van om met hem door te willen.

Behalve de eis van 8 maanden cel voor deze verwijten vraagt officier Ellen De Feijter 2 maanden cel voor een feit gepleegd in de proeftijd van een andere veroordeling. En ook nog een langdurige ontzegging van de rijbevoegdheid. In totaal drie jaar voor een reeks misdragingen in het verkeer. 

Uitspraak op 3 juni.

In samenwerking met indebuurt Breda